Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Seniorka z Oravy sa stala obeťou podvodníkov: Pripravili ju o tisíce eur

Seniorka z Oravy sa stala obeťou podvodníkov
Seniorka z Oravy sa stala obeťou podvodníkov (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

DOLNÝ KUBÍN – O tisíce eur pripravili podvodníci v tomto týždni seniorku z Oravy. Informovala o tom žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Neznáma osoba v utorok (29. 11.) telefonicky kontaktovala poškodenú 77-ročnú ženu na pevnú linku a predstavila sa ako zamestnankyňa banky. Seniorke oznámila, že jej z účtu chcel niekto vybrať finančnú hotovosť a má sa dostaviť do banky. "Následne sa v telefóne ozval mužský hlas, ktorý sa predstavil ako policajt a žene oznámil, že je v ohrození a chcú ju okradnúť. Počas rozhovoru zisťoval finančné pomery, žiadal vložiť všetky peniaze a cennosti do tašky a priložiť aj finančnú hotovosť, ktorú vyberie z banky," priblížila Kremeňová.

Muž podľa polície seniorku požiadal o jej mobilné telefónne číslo, na ktoré ju následne kontaktoval a navigoval, komu má odovzdať tašku. Ubezpečil ju, že keď sa policajná akcia skončí, cennosti i peniaze sa jej vrátia. Krajská policajná hovorkyňa uviedla, že 77-ročná žena peniaze a cennosti podľa pokynov odovzdala neznámej osobe, ktorá sa predstavila ako policajt. "Týmto podvodným konaním neznámi páchatelia spôsobili škodu najmenej 9274 eur," konkretizovala.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne už začal trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu. "Žiadame obyvateľov, aby ste sa so svojimi blízkymi seniormi na túto tému porozprávali, informovali ich o takomto podvodnom konaní s cieľom predchádzať mu," zdôraznila Kremeňová.

Viac o téme: PeniazePodvodPolícia SeniorkaOrava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu