Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nezaradení poslanci z Republiky chcú odvolávať Mikulca pre migračnú krízu

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR z mimoparlamentnej Republiky chcú iniciovať odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Dôvodom je nezvládanie migračnej krízy. Na iniciovanie mimoriadnej schôdze NR SR je potrebných aspoň 30 podpisov poslancov.

"Za toto imigračné eldorádo, za toto ohrozovanie Slovenska nie je zodpovedný nikto iný ako prispatý minister Mikulec. Viackrát sme ho vyzývali, aby sa zobudil a konal, ale on sa len prevrátil na druhý bok a spokojne si chrní ďalej. Takto to pokračovať nemôže," poznamenal predseda Republiky a europoslanec Milan Uhrík. So zberom podpisov pod zvolanie schôdze chcú začať počas týždňa.

Archívne video: Minister vnútra Roman Mikulec po rokovaní vlády k nelegálnej migrácii

Minister vnútra Roman Mikulec po rokovaní vlády k nelegálnej migrácii (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Líder mimoparlamentného Hlasu-SD a nezaradený poslanec Peter Pellegrini avizoval, že ak im budú chýbať podpisy, dodá im ich. Odmieta však, že by šlo o spájanie sa s touto stranou. "Je dôležité, aby sa našlo 30 poslancov a aby sa vôbec mohlo hlasovať. Nie kvôli Republike, ale preto, lebo sa na tento marazmus nemôžeme pozerať," dodal. Mikulca už mal podľa neho dávno odvolať premiér Eduard Heger (OĽANO). Opozičná SaS podpisy pod iniciovanie schôdze nedodá. Hovorca strany Ondrej Šprlák pre TASR uviedol, že v prípade hlasovania o vyslovení nedôvery Mikulcovi zasadne poslanecký klub.

Viac o téme: PoslanciMigračná krízaRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu