Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Situácia s migrantmi sa dramatizuje: Zapojil sa aj Žilinka! Dal preveriť, či neprichádza k trestnej činnosti

Maroš Žilinka Zobraziť galériu (2)
Maroš Žilinka (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka dal preveriť, či pri plnení úloh v súvislosti so zabezpečovaním kontroly hraníc SR a ochranou SR pred nelegálnou migráciou nedošlo k trestným činom zneužívania právomoci verejného činiteľa alebo marenia úlohy verejným činiteľom.

archívne video Minister vnútra Mikulec k nelegálnej migrácii

Minister vnútra Roman Mikulec po rokovaní vlády k nelegálnej migrácii (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Dnešného dňa som prvému námestníkovi generálneho prokurátora uložil prijať opatrenia na preverenie, či pri plnení úloh v súvislosti so zabezpečovaním kontroly hraníc SR a ochranou SR pred nelegálnou migráciou nedošlo zo strany príslušných osôb v postavení verejných činiteľov k úmyselnému alebo nedbanlivostnému konaniu," priblížil generálny prokurátor na sociálnej sieti.

Migrantov stále pribúda

Nápor migrantov utekajúcich zo Sýrie a ďalších krajín poznačených vojnou je podľa kompetentných enormný. Aj preto v okolí hraníc s Českom vzniklo stanové mestečko, kde sú migranti ubytovaní a sú im poskytnuté základné potreby. 

Situácia s migrantmi sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Polícia SR - Trnavský kraj)

Príslušníci Policajného zboru sú v súvislosti s nelegálnou migráciou na exponovaných miestach. Tri hliadky sú permanentne na železničnej stanici v Kútoch, tiež v stanovom mestečku v Kútoch či pri stanoch v Brodskom. 

"Ministerstvo situáciu v súvislosti s nelegálnou migráciou dlhodobo a intenzívne rieši na niekoľkých úrovniach. Neoprávnene sa zdržiavajúci cudzinci sú ihneď po ich záchyte vybavovaní cudzineckou políciou, ktorá kontroluje v medzinárodných databázach, či už nepožiadali o azyl v inej krajine, alebo či pre Slovensko nepredstavujú bezpečnostnú hrozbu," uvádza ministerstvo.

 

Viac o téme: HraniceMigráciaKontrola Maroš Žilinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu