Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Voľby 2022: Milan Majerský sa poďakoval za účasť vo voľbách, v jeho tíme začali s oslavami

Milan Majerský (v strede)
Milan Majerský (v strede) (Zdroj: TASR - Milan Kapusta)

PREŠOV - Po zverejnení väčšiny hlasov začali v Prešove vo volebnom štábe Milana Majerského (KDH) s oslavami. Súčasný predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sa v príhovore poďakoval voličom za účasť vo voľbách. Potvrdil, že aj podľa údajov, ktoré majú k dispozícii z jednotlivých okrskov, jeho náskok pred ďalším z kandidátov stále rastie.

"Budem pracovať pre všetkých ľudí a zároveň chcem pozvať do spolupráce všetkých zvolených poslancov, ktorí zložia poslanecký sľub. Chcel by som, aby sme tak, ako uplynulých päť rokov, našli spoločné slovo pri riešení problémov samosprávneho kraja. Samozrejme, nie sú to ešte konečné výsledky, ale verím, že trend bude pokračovať a moje víťazstvo bude potvrdené," uviedol Majerský. Z priebežných výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR, vyplýva, že náskok Majerského pred Michalom Kaliňákom (Hlas-SD, Smer-SD, SNS, Aliancia) je na úrovni desiatich percent. Doposiaľ už jednotlivé okrskové komisie spočítali takmer 90 percent hlasov. 

Milan Majerský sa poďakoval za účasť vo voľbách, v jeho tíme začali s oslavami (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

V príhovore sa Majerský poďakoval volebnému tímu a všetkým kandidátom na poslancov, ktorí sa spolu s ním uchádzali o hlasy voličov. Najväčšie poďakovanie venoval svojej manželke Miriam Lexmann. "Celú kampaň som sa snažil viesť fér, chcel som predstaviť program, ktorý osloví voliča. Bola to súťaž a nie vždy hráte so súperom, ktorý dokáže byť tiež férový," zhodnotil Majerský kampaň. 

Súčasný predseda kraja upozornil, že najprv bude potrebné schváliť rozpočet PSK a od toho sa budú odvíjať aj ďalšie vízie. "Máme vážne problémy s energetickou krízou a nárastom cien. Ak dokážeme rozumne poukladať jednotlivé kapitoly v rozpočte, tak budeme môcť pristúpiť aj k rozumným rozvojovým programom," skonštatoval Majerský, ktorý sa o hlasy voličov uchádzal s podporou koalície KDH, Sme rodina, SaS a Za ľudí. 

Viac o téme: Milan MajerskýPSKVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu