Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Voľby 2022: Polícia v Trnavskom kraji neeviduje z volieb žiadne vážne incidenty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Milan Drozd)

TRNAVA - Polícia neeviduje ani v jednom z okresov Trnavského kraja počas spojených volieb vážne incidenty ani narušenia verejného poriadku. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.

V okrese Skalica boli policajti privolaní k volebnej miestnosti pre podozrenie, že člen volebnej komisie by mohol byť pod vplyvom alkoholu. Hliadka muža podrobila dychovej skúške, pri ktorej nafúkal viac ako 2 promile. V okrese Galanta prijali trestné oznámenie z obce Váhovce, ktoré preverujú s podozrením na trestný čin volebnej korupcie.

Jozef Viskupič: Chcel by som sa poďakovať krajankám a krajanom Trnavského kraja (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

"V Trnave prijala polícia trestné oznámenie súvisiace s rozposielaním SMS správ niektorým členom volebných komisií. Prípad si prevzal trnavský vyšetrovateľ a vec rieši v súvislosti s trestným činom marenia prípravy a priebehu volieb a referenda," uviedla hovorkyňa.

V okrese Dunajská Streda prijali podľa Antalovej policajti viacero podnetov týkajúcich sa priebehu volieb v obci Zlaté Klasy. Na miesto bola opakovane vysielaná policajná hliadka, ktorá oznámenia preverila, avšak protiprávne konanie nepotvrdila. Situáciu na mieste policajti intenzívne monitorovali.

Viac o téme: Polícia TSKVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu