Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Voľby 2022: V Závode i Vysokej pri Morave hlasovali i končiaci starostovia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/František Iván)

ZÁVOD/VYSOKÁ PRI MORAVE - Menej starostí, viac času pre rodinu, ale aj ďalšia práca v samospráve. To sú východiská do najbližšej budúcnosti pre dlhoročných starostov obcí Závod a Vysoká pri Morave, Petra Vrableca a Dušana Dvorana, ktorí sa rozhodli po troch, respektíve štyroch volebných obdobiach už nekandidovať.

"V samosprávnom dianí však chceme byť naďalej aktívni," uviedli zhodne obaja, potvrdzujúc svoje slová kandidatúrou do obecného a v Dvoranovom prípade i do krajského zastupiteľstva.

Riaditeľka odboru volieb: Mali sme veľa podaní a telefonátov pokiaľ ide o voličov s neplatným občianskym preukazom (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Nápomocní chcú byť aj novému starostovi. "Samozrejme, rešpektujem, že bude mať svoje plány, verím však, že bude pokračovať v projektoch, ktoré sú rozbehnuté," povedal o svojom nástupcovi či nástupkyni Vrablec, ktorý bol na čele obce Závod od volieb v roku 2010. "Ja dúfam, že budem môcť naďalej pôsobiť v zastupiteľstvách a pracovať v prospech obce i kraja," uviedol Dvoran.

V prípade kandidátov na svojich nástupcov starosta Vysokej pri Morave upozornil, že traja zo štyroch nemajú žiadne skúsenosti so samosprávou. "Len v prípade jedného, ktorý má skúsenosti z obecného zastupiteľstva i jeho komisií, vidím kontinuitu, v prípade ostatných to bude úplne nový začiatok," poznamenal.

Končiaci starosta Závodu dobre pozná všetkých troch kandidátov, z ktorých vzíde jeho nástupca, deklaruje aj dobré vzťahy s každým z nich. "Mám, samozrejme, medzi nimi favorita, no o všetkom rozhodnú voliči," zdôrazňuje starosta, ktorého zároveň mrzí, že volebná účasť sa ukazovala počas dňa nižšia, ako sa očakávalo. Podobne sa v nižších ako predpokladaných číslach vyvíjala počas dňa volebná účasť aj vo Vysokej pri Morave.

Obyvatelia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) volili v sobotu v spojených samosprávnych voľbách v 89 mestách a obciach, hlasovali v rámci 580 volebných okrskov. Predsedu BSK si mohli vybrať z ôsmich kandidátov, 53 poslancov kraja vyberali takmer zo 400 uchádzačov. Na 89 primátorov a starostov bolo približne 260 kandidátov, o 959 miest v mestských, miestnych a obecných zastupiteľstvách sa uchádzalo takmer 2500 kandidátov.

Viac o téme: Vysoká pri MoraveZávodDušan DvoranVoľby 2022Peter Vrablec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu