Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Vyčíňanie počasia: Cez Brezovicu sa valila voda

Obyvatelia obce sa pred vodou bránili stavaním zábran. Zobraziť galériu (4)
Obyvatelia obce sa pred vodou bránili stavaním zábran. (Zdroj: Nový Čas)

BREZOVICA - Toto ešte nezažili. Brezovicu (okr. Sabinov) doslova zaplavila voda. Do dediny sa rútila z okolitých svahov. Navyše, obyvateľov postihlo aj krupobitie.

„To viete, že som sa bála,“ povedala miestna obyvateľka Monika Polomská. Starosti jej robilo najmä zatiahnuté nebo. „Chvíľami sa zdalo, že nikdy neprestane pršať,“ povedala žena, ktorá býva v rodinnom dome na svahu, z ktorého sa valilo najviac prívalovej vody. Tá poškodila a vytrhla zo zeme dlaždice položené na jej dvore a prakticky celkom zničila záhradku. „Ťažko povedať, aké sú škody, ale určite sa narobíme, kým ich odstránime,“ vraví M. Polomská. Pomáhali jej miestni dobrovoľní hasiči aj ostatní obyvatelia.

Podľa miestnych šlo o najhoršiu búrku, aká postihla dedinu, pokiaľ si spomínajú. „V niektorých častiach obce sme sa brodili po kolená vo vode,“ vysvetľoval Miro Ďuri-ca (16), ktorý sa tiež zapojil do záchranárských prác a pomáhal odčerpávať vodu zo zaplavenej pivnice. Hmotné škody sa zatiaľ nedajú odhadnúť. „Spresníme ich až potom, keď nám všetci nahlásia, o čo prišli,“ povedal starosta M. Bujňák.

DNES BÚRKY NEHROZIA

BRATISLAVA - Podľa predpovede počasia nadnes s najväčšou pravdepodobnosťou podobná búrka, ako sa vyskytla v Brezovici, nehrozí. „Nedá sa však vylúčiť, že v sobotu by sa v niektorých častiach lokálne búrky vyskytnúť mohli,“ povedal meteorológ Jozef Čaplár. Miestne búrky sa však podľa odborníkov predpovedajú zložito, lebo počasie sa môže veľmi náhle zmeniť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu