Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Exprimárka skončila za prijatie úplatku 20 eur či darčekovej tašky na súde: Teraz pozná svoj trest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: getttyimages.com)

PEZINOK - Bývalá primárka rehabilitačného oddelenia v popradskej nemocnici Jana B. dostala za zločin prijímania úplatku podmienečný trojročný trest odňatia slobody s päťročným odkladom. Utorkové rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku nie je právoplatné. Uviedla to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Exprimárka mala podľa obžaloby prijať od pacientov v roku 2020 okrem iného darčekovú tašku, fľaše alkoholu či dvakrát po 20 eur. Vinu odmieta.

Samosudca jej uložil aj povinnosť "zúčastniť sa na hlavných pojednávaniach, až do ich skončenia, v piatich trestných konaniach vedených za trestný čin prijímania úplatku". Tiež peňažný trest vo výške 10.000 eur. V prípade jeho nezaplatenia náhradný šesťmesačný trest odňatia slobody. "Rozsudok nie je právoplatný, keďže prokurátor aj obhajca zahlásili odvolanie," priblížila hovorkyňa. O odvolaniach bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Dôkazom majú byť aj zvukovo-obrazové záznamy vyhotovené z ambulancie

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu pre desať skutkov prijímania úplatku. Okrem fliaš alkoholu či darčekovej tašky malo ísť v ďalších skutkoch o prijatie umeleckých hodín, kávy, čaju či vianočnej sviečky. Dôkazom majú byť aj zvukovo-obrazové záznamy vyhotovené z ambulancie lekárky. Advokát Ondrej Urban ešte skôr uviedol, že jeho klientka nikdy od nikoho nič nežiadala, neprosila a ani nič nepodmieňovala. Lekárka sa mala žalovaných skutkov dopustiť od 29. septembra do 17. decembra 2020. Obžaloba bola na súd podaná 7. júla 2022.

Viac o téme: úplatokPezinokExprimárka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu