Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Najnovšia predpoveď meteorológov: Ďalšie noci už chladné nebudú, oteplí sa aj cez deň

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Uplynulú noc mrzlo na väčšine stredného a východného Slovenska. Na západe vplyvom vetra, neskôr aj oblačnosti, mrzlo len ojedinele. Ďalšie noci už podľa meteorológov chladné nebudú, na väčšine územia nemá ani mrznúť. Oteplí sa aj cez deň. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

"Mrzlo aj vo Východoslovenskej nížine, v Trebišove sme namerali mínus 3,2 stupňa Celzia (vyrovnaný rekord pre dnešný deň). V dolinách bolo najchladnejšie na Horehroní v Polomke a na krajnom východe na stanici Klenová, kde teplota klesla na mínus 5,2 stupňa Celzia," priblížil SHMÚ.

 

Chladná, mrazivá noc V noci na dnes mrzlo na väčšine stredného a východného Slovenska, naopak na západe vplyvom vetra,...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Friday, October 21, 2022

Na horách, vrátane Chopku a Lomnického štítu, zostala teplota nad nulou. Ako zdôvodnili odborníci, vo vyšších hladinách už začal prúdiť teplý a vlhký vzduch od juhozápadu. "To zároveň znamená, že ďalšie noci už chladné nebudú, väčšinou ani nebude mrznúť. Oteplí sa aj cez deň," doplnili.

Meteorológovia upozorňujú na hmlu na strednom a východnom Slovensku

Na strednom a východnom Slovensku sa môže v piatok doobeda tvoriť hmla. Meteorológovia v tejto súvislosti vydali výstrahu prvého stupňa, ktorá platí do 11.00 h. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na webe. Hmla sa môže vyskytnúť vo všetkých okresoch Košického a Prešovského kraja a takmer vo všetkých okresoch Žilinského a Banskobystrického kraja. Ojedinele sa tam očakáva výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 až 200 metrov.

Najnovšia predpoveď meteorológov: Ďalšie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," upozornil SHMÚ.

Predpoveď počasia na piatok

Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Prevažne oblačno. Teploty 11 až 16 stupňov Celzia. Na západnom Slovensku prevažne oblačno. Najnižšie ranné teploty 7 až 4 a najvyššie denné 13 až 16 stupňov Celzia. Na strednom Slovensku prevažne oblačno. Najnižšie ranné teploty 6 až 1 a najvyššie denné 11 až 15 stupňov Celzia. Na východnom Slovensku prevažne oblačno. Najnižšie ranné teploty 6 až 2 a najvyššie denné 11 až 15 stupňov Celzia.

Najnovšia predpoveď meteorológov: Ďalšie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)


Počasie na horách: Vo výške 1000 m prevažne oblačno. Najnižšia ranná teplota 3 a najvyššia denná 11 stupňov Celzia. Vo výške 1500 m prevažne oblačno. Najnižšia ranná teplota 4 a najvyššia denná 8 stupňov Celzia. Vo výške 2000 m prevažne oblačno. Najnižšia ranná teplota 1 a najvyššia denná 5 stupňov Celzia.

Viac o téme: PočasieChladnéNociSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu