Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Hralo sa o minúty: Katarína oživovala suseda so záchranárom na telefóne! Ospravedlnenie, prepáčte, že som kričala

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Oživovanie je stav, pri ktorom mnohí z nás veľakrát nerozmýšľajú a konajú intuitívne. Ide o veľmi stresujú záležitosť, ktorú nerobíme denne a najradšej sme, ak ju robiť nemusíme. Istá Katka však takto zachraňovala život susedovi, ktorý skolaboval. Záchranárovi, ktorého mala na telefóne a pomáhal jej s resuscitáciou, napísala nádherné riadky, v ktorých mu ďakuje a aj sa ospravedlňuje.

Oživovať staršieho pána, ktorý je jej sused, musela Katarína nedávno. Kto to zažil, pozná, že ide o veľmi stresujúcu situáciu, ktorú treba spraviť dobre a hrá sa pri nej o minúty. Katarína ale neváhala a na pomoc zavolala Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby, ktoré poslalo sanitku. Kým prišla, sa však o oživovanie suseda v bezvedomí musela postarať mladá žena. Operátor tiesňovej linky Juraj Markovič ju tak navigoval, čo a kedy má robiť. Následne mu poslala správu, ktorá hreje na srdci. 

Archívne VIDEO Telefonát na tiesňovú linku, resuscitácia Sebastiánka

Telefonát na tiesňovú linku, resuscitácia Sebastiánka

"Pomáhali ste mi pri resuscitácii staršieho pána a rátali ste tak, aby som vedela stíhať/stláčať. Chcem vám neskutočne poďakovať a zároveň sa ospravedlniť, že som na vás občas kričala. Bola som v strese a bez vás by som bola hlavne stratená. Ste úžasní a skrátka ďakujem za všetko. Pre mňa ste boli v tej chvíli človek, pri ktorom som hľadala útočisko a pomoc a našla som ho. Ste neskutoční. Myslím, že ľudia potrebujú vidieť, že sa naozaj nemusia báť, pretože vy vlastne odrobíte skrz nás celú prácu," napísala Katka. 

 

PREPÁČTE, ŽE SOM OBČAS KRIČALA Napísala nám to dnes večer Katka, ktorej náš operátor z tiesňovej linky 155 Juraj...

Posted by Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR on Thursday, October 20, 2022

Operačné stredisko mladej žene za slová poďakovalo, pričom vysvetlili, že vďaka pohotovej reakcii ako Katky, tak aj Juraja, sa podarilo staršieho pána zachrániť. "Katka, my ďakujeme Vám. Neváhala ste pomôcť a urobiť všetko pre záchranu ľudského života," napísali mladej žene, pričom všetkých Slovákom upozornili, že v takýchto prípadoch stačí počúvať operátora a nebáť sa. 

 

Viac o téme: ResuscitáciaOperačné stredisko záchrannej zdravotnej službyOživovanie cez telefónZáchrana suseda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu