Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Objavilo sa VIDEO streľby zo Zámockej: Juraj (†19) strieľal odzadu! Zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy

Streľba na Zámockej Zobraziť galériu (2)
Streľba na Zámockej (Zdroj: Reprofoto/TV JOJ)

BRATISLAVA - Len 19-ročný Juraj v stredu podvečer zastrelil pred podnikom Tepláreň v centre Bratislavy dvoch mladých mužov a zranil ženu. Po útoku, ktorý je vyšetrovaný ako úkladná vražda z osobitného motívu, ušiel. Polícia po ňom pátrala celú noc. Teraz sa objavili zábery z osudnej noci. Upozorňujeme, že zábery nie sú vhodené pre maloletých a citlivé povahy.

Zábery z priemyselnej kamery, ktoré zverejnila televízia Joj, ukazujú, ako sa Juraj skrýval za rohom neďaleko podniku Tepláreň. Vonku pred podnikom sedeli kamaráti Juraj a Matúš, debatovali a pili limonádu. Zrazu sa spoza rohu vynoril Juraj so zbraňou v ruke a spustil streľbu. Na záberoch vidno, ako jeden z mladých mužov okamžite padol k zemi. Juraj sa vrátil za roh a po malej chvíli opäť začal strieľať. Po úkladnej vražde sa rozbehol preč. Vidno aj autá, ktoré v tej chvíli prechádzali Zámockou ulicou. 

Po Jurajovom zbesilom vyčíňaní ostali na zemi ležať dvaja muži, žiaľ, už bez známok života. Polícia po vrahovi pátrala celú noc, on ešte niekoľko hodín po svojom čine zverejňoval príspevky na sociálnej sieti Twitter, kde sa hrozným činom chválil. Dokonca zverejnil aj svoje fotografie. Okolo pol ôsmej ráno na druhý deň ho polícia našla mŕtveho v blízkosti Jaskovho radu. 

Juraj krátko pred vraždou zverejnil manifest namierený proti Židom a homosexuálom. Vraždu zrejme plánoval dlhšie. Prvé informácie hovorili o mileneckej hádke, no krátko na to pracovali policajti s verziou, že išlo o zločin z nenávisti. Podľa šéfa NAKA Ľubomíra Daňka nie je vylúčené, že sa v priebehu vyšetrovania čin prekvalifikuje na trestný čin terorizmu. 

Zámocká
Zobraziť galériu (2)
Zámocká  (Zdroj: Reprofoto/TV JOJ)

Viac o téme: VideoStreľbaTepláreňLGBTIZámocká
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu