Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Aká tuhá bude zima? Dlhodobá predpoveď neveští nič dobré: Mráz, sneh a zrážky!

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Americká meteorologická spoločnosť Accuweather zverejnila prognózu, aká zima nás tohto roku čaká v Európe. Prognózy sa líšia, no zdá sa, že zima môže byť v niektorých častiach Európy tuhšia ako sme čakali.

Na zimnú sezónu bude mať vplyv oceánsky a atmosférický fenomén nazývaný La Niña. Keďže tento fenomén ovplyvňuje už tretiu zimu, môžeme očakávať podobné počasie ako minulý rok, informuje imeteo.sk

Náhla zmena: V Bratislave opäť sneží! Nepriaznivé počasie je aj v ďalších mestách (Zdroj: Topky.sk )

Severské krajiny by mala čakať veľmi mierna zima, zatiaľ čo Veľkú Britániu a Írsko by sa mohlo potrápiť s väčšími mrazmi. Západnú, severnú a strednú Európu čaká menej zrážok, čo by mohlo znamenať aj menej snehu a tak zima by mohla byť suchšia ako sa pôvodne očakávalo. Naopak juh a juhovýchod Európy bude vystavený početnejším zrážkam, a tak aj zima by mala byť s početnejšími snehovými búrkami.  

Pretože Slovensko sa nachádza na hranici medzi suchými a vlhšími podmienkami zimy, južná časť Slovenska by mala čeliť početnejším zrážkam, zatiaľ čo na severnej polovici Slovenska by zrážok malo byť pomenej. Doterajšie prognózy pracovali s informáciou, že zima na Slovensku bude suchšia a snehu pomenej, preto táto dlhodobá predpoveď môže byť prekvapením. Je potrebné však podotknúť, že dlhodobé predpovede sú skôr orientačné a môžu sa navzájom líšiť.

Viac o téme: ZimaSnehPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu