Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Téma zmrazených minimálnych dôchodkov by sa mala podľa prezidentky prehodnotiť

Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila Banskú Bystricu
Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila Banskú Bystricu (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

ZVOLEN – Prezidentka Zuzana Čaputová si myslí, že téma zmrazených minimálnych dôchodkov by sa mala prehodnotiť. Uviedla to po návšteve dôchodcovského páru v ťažkej sociálnej situácii priamo u nich doma počas štvrtkového výjazdu do Banskej Bystrice a Zvolena.

"Sú to ľudia, ktorí mi napísali list. Reprezentujú problémy mnohých dôchodcov na Slovensku. Dostávajú minimálne dôchodky, ktoré sú dnes zmrazené. Ocitli sa preto v situácii, ktorej kvôli zvyšujúcej sa inflácii mnohí ľudia na Slovensku čelia. Téma zmrazených dôchodkov je preto hodná prehodnotenia," uviedla prezidentka pre médiá. Podľa nej minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) už avizoval, že zmrazovanie minimálnych dôchodkov by prehodnotil, pretože ľudí s minimálnymi dôchodkami sa valorizácia netýka. Prezidentka ale verí, že jej záujem o túto vec bude signálom, aby k tejto zmene aj došlo.

Čaputová sa vo Zvolene stretla aj s 80-ročnou ženou, ktorá v spolupráci s mestom a evanjelickou cirkvou organizuje humanitárnu pomoc pre ľudí, ktorí čelia chudobe. Vo zvolenskom komunitnom centre OKO sa tiež stretla s aktívnymi ľuďmi z neziskového sektoru, s tými, ktorí pracujú v oblasti školstva, zdravotníctva, športu či miestnej samosprávy.

Program vo Zvolene skrátila

Pracovný program v regióne však skrátila, zo Zvolena sa aktuálne vracia do Bratislavy. Chce si uctiť pamiatku obetí stredajšej (12.10.) streľby v hlavnom meste. "Idem na miesto včerajšej tragédie, uctiť si pamiatku tých, ktorí tam umreli a stretnem sa aj so zástupcami LGBT komunity," uviedla.

Viac o téme: DôchodkyPrezidentkaSenioriZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu