Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Čierna vlajka na budove Univerzity Komenského, nezmyselný čin stál život mladého študenta

Popri čiernej vlajke nad vchodom do budovy UK sa nachádza aj dúhová. Univerzita dáva zbohom svojmu študentovi.
Popri čiernej vlajke nad vchodom do budovy UK sa nachádza aj dúhová. Univerzita dáva zbohom svojmu študentovi. (Zdroj: Facebook/Filozofická fakulta UK v Bratislave)

BRATISLAVA - Jednou z obetí nočnej streľby v centre Bratislavy bol aj študent bratislavskej univerzity. Úprimnú sústrasť pozostalým bola vyjadrená aj na sociálnej sieti. V dnešných hodinách sa do kondolenčnej knihy príde zapísať aj slovenský premiér Eduard Heger.

Univerzita Komenského v Bratislave sa opäť ponorila do smútku. Len prednedávnom prišla o svojich študentov po tragédii na Zochovej zastávke. Počas včerajšieho večera okolo 19. hod. ich nasledoval študent Filozofickej fakulty Matúš Horváth. Univerzita vyjadrila úprimnú sústrasť pozostalým aj na sociálnej sieti. 

"Smutnou správou je aj to, že motívom vraždy mohla byť podľa dostupných informácií nenávisť voči tým, ktorí sú iní. Na znak smútku za naším študentom a zároveň na podporu inakosti vlaje vedľa čiernej aj dúhová zástava."

 

🏴 Opäť čierna vlajka na budove FiF UK – tento raz za nášho študenta Matúša Horvátha, ktorý sa stal jednou z obetí...

Posted by Filozofická fakulta UK v Bratislave on Thursday, October 13, 2022

Prekročila sa istá čiara

Premiér Eduard Heger (OĽANO) vyzval verejnosť na zastavenie nenávisti. Apeluje na politikov i všetkých, ktorí sa verejne vyjadrujú, aj na sociálnych sieťach, aby vážili slová. Zdôraznil, že v stredu (12. 10.) vyhasli v Bratislave dva nevinné životy len preto, lebo boli súčasťou LGBTI+ komunity. Označil to za neakceptovateľné, hovorí o prekročení istej čiary. Poukázal na Ústavu SR a garanciu základných slobôd a práv všetkých bez rozdielu.

"V stredu bola v tomto prekročená istá čiara. Toto na Slovensko nepatrí, musíme sa z kratšej cesty vrátiť späť. Musíme to zastaviť v zárodku. A ten zárodok je každé naše slovo," zdôraznil premiér. "Je neakceptovateľné, aby niekomu niekto zobral život len preto, že je súčasťou LGBTI+ komunity. Hrubo odsudzujem takýto skutok, pretože Slovensko je demokratická krajina," dodal.

 

Ak hovorím, že Slovensko je slobodná a demokratická krajina, tak to myslím vážne. Je neprípustné, aby sa ktokoľvek kvôli...

Posted by Eduard Heger - predseda vlády SR on Thursday, October 13, 2022

Dnes, vo  štvrtok 13. októbra o 16.30 h, sa premiér Heger zapíše do kondolenčnej knihy v priestoroch Univerzity Komenského. Tá bude k dispozícii vo vestibule historickej budovy na Šafárikovom námestí.

Polícia vypátrala miesto strelca zo Zámockej ulice (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Tragédia

K streľbe v centre Bratislavy došlo v stredu po 19.00 h. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena, ktorú previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla mŕtveho.

Viac o téme: TragédiaStreľbaSmrťVraždaBratislavaUniverzita KomenskéhoKrimi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu