Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Po nehode dodávky s migrantmi v obci Lúčky ošetrili v nemocniciach vyše 20 osôb

Po nehode dodávky s migrantmi v obci Lúčky ošetrili v nemocniciach vyše 20 osôb
Po nehode dodávky s migrantmi v obci Lúčky ošetrili v nemocniciach vyše 20 osôb (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

ŽIAR NAD HRONOM – Po dopravnej nehode dodávky s 29 migrantmi v obci Lúčky v okrese Žiar nad Hronom ošetrili nemocnice v Žiari nad Hronom, Zvolene a Banskej Bystrici vyše 20 ľudí. Zdravotný stav šiestich z nich si vyžiadal hospitalizáciu. Uviedli to hovorkyne jednotlivých nemocníc.

Ako priblížila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová, vzhľadom na vysoký počet účastníkov nehody bolo na miesto vyslaných až deväť záchranárskych posádok. "Ošetrili a do nemocníc previezli 11 osôb, ktoré utrpeli najmä stredne ťažké poranenia," uviedla Krčová. Ďalších pacientov do nemocníc prevážali i príslušníci Hasičského a záchranného zboru.

"Do žiarskej nemocnice bolo s ľahkými zraneniami privezených 16 pacientov, z toho štyria pacienti zostali hospitalizovaní v nemocnici," povedala pre PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová. Troch ľudí priviezli do nemocnice vo Zvolene, podľa hovorkyne skupiny Agel SK Martiny Pavlikovej boli dvaja z nich ošetrení ambulantne. Tretieho v nemocnici hospitalizovali s otrasom mozgu.

Rovnako troch pacientov ošetrili zdravotníci na oddelení urgentného príjmu Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. "Dvaja boli prepustení, jeden bol prijatý na Kliniku úrazovej chirurgie SZU. Jeho stav je stabilizovaný," skonštatovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Po vodičovi polícia pátra

Dodávka s migrantmi havarovala v utorok (11. 10.) podvečer na ceste medzi obcami Lúčky a Kopernica. Po vodičovi, ktorý z miesta činu ušiel, polícia stále pátra. V súvislosti s prípadom bolo začaté trestné stíhanie za zločin prevádzačstva, páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov.

Viac o téme: NemocnicaDodávkaDopravná nehodaMigranti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu