Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Muž, ktorý má na svedomí 35 vlámačiek, už sedí

ŽILINA - Žilinská polícia dokázala 29-ročnému mužovi z Brezna 35 vlámačiek do bytov v Žilinskom kraji, ktoré vykonal počas dvoch mesiacov. Každá vlámačka mala spoločný rukopis čo políciu priviedlo práve k nemu. Vykrádal byty na sídliskách na vyšších poschodiach panelákov, sústredil sa na zlato, striebro a financie.

Využil anonymitu sídlisk a byty vykrádal profesionálne a veľmi rýchlo. Dvadsaťpäť bytov vykradol v Žiline, čím majiteľom spôsobil približne poldruhamiliónovú škodu. Priznal sa tiež k dvom vlámačkám v Martine a ôsmim v Liptovskom Mikuláši. Z niektorých bytov si odniesol cenné veci v hodnote 200 000 korún, inde za 10 000 Sk. Ako na dnešnej tlačovej besede informoval žilinský krajský policajný šéf František Posluch, policajti ho zadržali v Brezne.

Muž bol v minulosti už niekoľkokrát súdne trestaný za majetkovú tresnú činnosť. Podľa okresného riaditeľa Policajného zboru v Žiline Jaroslava Haranta naposledy ho pustili z väzenia v Českej republike vlani v decembri a hneď v januári sa pustil do vlámačiek. Polícia bude analyzovať aj ďalšie prípady vlámania do bytov v Žilinskom kraji, či nie je ich autorom. Pri predvádzaní pred súd sa navyše tento týždeň pokúsil o útek aj so spútanými rukami. Policajti museli preto použiť tri varovné výstrely do vzduchu a následne ho dostihli. V súčasnosti je už vo väzbe. Ako mu dokážu vinu, hrozí mu päť rokov za mrežami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu