Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

SaS-ka zúri pre obštrukcie v parlamente: Aj dnes došlo k blokovaniu, bude parlament niekedy rokovať o novele 363?

SaS je nespokojná s tým, ako zvyšok poslancov blokuje okamžité prerokovanie paragrafu 363.
SaS je nespokojná s tým, ako zvyšok poslancov blokuje okamžité prerokovanie paragrafu 363. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TV NR SR)

BRATISLAVA - So svojím návrhom nenachádzajú porozumenie v pléne parlamentu. Reč je o predstaviteľoch klubu SaS, ktorí chcú v parlamente riešiť novelizáciu paragrafu 363, ktorá sa prekladá už počas celého týždňa a najbližšie sa zrejme dostane na rad až v utorok. Aj piatkový pokus o okamžité prerokovanie tohto bodu schôdze dopadol neúspešne a liberáli to opäť raz nazvali blokovaním.

archívne video

Obštrukcie v parlamente! Niektoré hlasovania boli presunuté na utorok (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

SaSka zrejme nechce dopustiť, aby sa rokovanie o paragrafe presunulo na utorok, pretože šanca, že novela v utorok prejde bude nižšia. Jeden člen za stranu Za ľudí totiž v pléne nebude, o čom sa už vopred vie a špekuluje sa, že toto môže hrať do karát kritikom novely paragrafu 363. Medzi takýchto kritikov jednoznačne patrí koaličná Sme rodina, ktorá rozhodne nefandí zmene v prípade tohto paragrafu.

SaS preto dnes chcela o paragrafe rokovať ihneď, čo sa nepodarilo a niektorí poslanci tento pokus vraj zmarili vytiahnutím hlasovacích kariet.

 

HLASOVANIE O PARAGRAFE 363 ZASE ZABLOKOVALI ❌ Predsedníčka klubu SaS Anna Zemanová dala návrh, aby sa o našom návrhu na...

Posted by Sloboda a Solidarita on Friday, September 23, 2022

Nešlo pritom o prvý pokus zablokovať rokovanie o tomto bode. Aj počas včerajška sme analyzovali parlamentnú situáciu, pričom došlo k náhlemu odloženiu rokovacích bodov, vrátane rokovania o paragrafe 363. Pred včerajším zablokovaním však došlo k zaujímavej diskusii za oponami parlamentu, kedy sa spolu stretli Matovič, Kollár a ďalší predstavitelia opozície doobeda. V týchto chvíľach sa však dá len špekulovať o tom, čo bolo témou neformálneho rozhovoru. Isté je však to, že o niekoľko minút došlo k posunutiu týchto bodov na stredajšom rokovaní.

Vytiahli karty a bolo po všetkom

Dnes to bola práve predsedníčka klubu SaS Anna Zemanová, ktorá podala návrh, aby sa o návrhu liberálov na zmenu paragrafu 363 hlasovalo už v piatok. "Sme rodina, Smer, Hlas, ĽSNS, Republika a ďalší vytiahli kartičky a znemožnili ďalší chod NR SR," kritizujú liberáli dnešný priebeh schôdze.

Rokovanie o tomto bode tak zrejme naozaj prebehne v utorok, kedy má menšiu šancu na úspech, než tomu bolo počas týchto dní.

Viac o téme: BlokovanieNovelaParlament363
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu