Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obrovský požiar parkovacieho domu v Bratislave: Polícia obvinila muža! Chyba, ktorá spôsobila katastrofu

Pri obrovskom požiari v Bratislave sa zrútila časť budovy
Pri obrovskom požiari v Bratislave sa zrútila časť budovy (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Začiatkom marca v Bratislave zachvátili plamene parkovací dom na Drieňovej ulici. Budova je úplne zničená a polícia už obvinila muža, ktorý podľa nej požiar zavinil.

Podľa informácii televízie Markíza, dôvodom požiaru mala byť technická porucha nabíjačky akumulátorov. Tú mal mať zapojenú obvinený. Polícia bližšie informácie komentovať nechce. Požiar vypukol piateho marca v noci. Zasahovalo pri ňom celkovo 113 hasičov, ktorý sa ho snažili dostať pod kontrolu až do druhého dňa. 

Na bezpečnosť dohliadalo viac ako 30 bratislavských policajtov. Okolnosti a príčiny vzniku požiaru vyšetrovala polícia. "Podľa doterajších informácií k požiaru malo dôjsť z doposiaľ presne nezistených príčin v čase krátko pred 19.30 h na treťom poschodí šesťposchodového parkovacieho domu na Drieňovej ulici. Požiar sa následne rozšíril aj na ďalšie poschodia, pričom v jeho dôsledku došlo k silnému zadymeniu okolia miesta požiaru," informoval vtedy bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

V Bratislave horel šesťposchodový parkovací dom (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Skelet budovy stále stojí, počas požiaru boli však zničené aj prevázdky. Neďaleko budovy sa nachádza čerpacia stanica. Tej sa plamene, našťastie, vyhli. 

 

Viac o téme: PožiarVyšetrovanieParkovací domVinníkPolícia Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu