Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prezidentka Čaputová nevie, či sa zúčastní na referende: Premiér si musí urobiť poriadok s Matovičom, hovorí

Prezidentka Zuzana Čaputová
Prezidentka Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová povedala, že premiér musí zmeniť stratégiu a ak chce vládnuť, musí vyjednávať a hľadať podporu v parlamente.

Prezidentka Zuzana Čaputová ďalej uviedla, že útoky expremiéra a súčasného ministra financií Igora Matoviča sú v príkrom rozpore s hľadaním podpory u poslancov. Povedala to v rozhovore pre Markízu. "Je treba absolútnu zmenu stratégie. Pán premiér si musí urobiť poriadok s ľuďmi, ktorí narúšajú túto stratégiu, aj s Igorom Matovičom,“ povedala Čaputová.

"Nemôžeme si dovoliť, že vláda bude v pate. V takom prípade je potrebné, aby sme mali pravidlo v ústave, že parlament si môže skrátiť svoje volebné obdobie, čoho následkom by boli predčasné voľby,“ skonštatovala prezidentka na margo toho, že krajina čelí krízam a preto musíme mať funkčný parlament. 

archívne video

Čaputová čelí otázkam: Matoviča ani Sulíka som odvolať nemohla! Nekryjem ani nerozbíjam vládu, som prezidentkou ľudí (Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)

Prezidentka sa vykadrila aj k Robertovi Ficovi, ktorý tvrdí, že opäť zmarila referendum napriek tomu, že bude. Čaputová povedala, že referendum je typ kampane. Či sa ho zúčastní, ešte rozhodnutá nie je. 

 

Viac o téme: PrezidentkaReferndumIgor MatovičZuzana ČaputováEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu