Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prezidentka vymenuje nových ministrov v utorok dopoludnia

Prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka SR Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijme demisie ministrov za SaS a zároveň vymenuje nových členov vlády v utorok (13. 9.) o 11.30 h v Prezidentskom paláci. Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Hlava štátu sa už v pondelok stretla s nominantami na pozície odchádzajúcich ministrov z SaS. Kandidátom na ministra hospodárstva je Karel Hirman, rezort spravodlivosti by mal viesť Viliam Karas a rezort zahraničných vecí Rastislav Káčer.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) odovzdal počas víkendu prezidentke tri mená kandidátov a požiadal ju, aby zatiaľ poverila riadením rezortu školstva jeho, keďže výber nového ministra ešte nebol uzavretý. Hlava štátu verí, že sa medzičasom koalícii podarilo nájsť aj kandidáta na šéfa rezortu školstva.

VIDEO Ministri za SaS podali demisiu: Budeme konštruktívnou, odbornou, ale aj tvrdou opozíciou

Ministri za SaS podali demisiu: Budeme konštruktívnou, odbornou, ale aj tvrdou opozíciou (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Ministri za SaS podali demisie potom, ako koaliční partneri počas vládnej krízy nenaplnili ich požiadavku na odchod lídra OĽANO Igora Matoviča z vlády. Po prijatí ich demisie sa ministri vrátia do parlamentu. Hegerova vláda bude pokračovať ako menšinová, teda bez väčšiny hlasov v Národnej rade SR.

Viac o téme: VládaVymenovanieMinistriPrezidentkaZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu