Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poslanci položili v Hodine otázok v tomto volebnom období 1012 otázok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR položili v tomto volebnom období v rámci Hodiny otázok celkovo 1012 otázok. Zodpovedaných bolo 402. Vyplýva to zo štatistík zverejnených na webe NR SR. Otázky poslanci smerovali najmä na členov vlády, ktorým dovedna položili 854 otázok a zodpovedaných bolo 342. Na predsedu vlády bolo v celom volebnom období v pléne 129 otázok, zodpovedaných bolo 55.

Z členov vlády smerovalo najviac otázok na ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO), a to 130. Druhým v poradí je minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) so 111 položenými otázkami v tomto volebnom období. Celkovo 105 otázok sa pýtali poslanci Eduarda Hegera (OĽANO) v čase, odkedy zastáva funkciu premiéra. Ministrovi dopravy Andrejovi Doležalovi (nominant Sme rodina) položili poslanci 103 otázok.

Najaktívnejší bol poslanecký klub OĽANO

Okrem členov vlády položili poslanci 27 otázok generálnemu prokurátorovi, ktorý zodpovedal päť z nich. Dve otázky smerovali na predsedu Najvyššieho kontrolného úradu SR.

Najaktívnejší v kladení otázok bol poslanecký klub OĽANO, jeho členovia položili dovedna 358 otázok. Nasledujú nezaradení poslanci s počtom položených otázok 330. Tretím v poradí je klub Smer-SD so 145 otázkami, ďalej SaS s 96 otázkami. Sme rodina položilo 54 otázok. Klub Za ľudí, predtým než zanikol, položil dovedna 22 otázok a niekdajší klub ĽSNS sedem.

Viac o téme: VládaPoslanciHodina otázokNR SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu