Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Facebook má celosvetový výpadok! Bizarnú poruchu hlásia milióny ľudí, aj na Slovensku

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg (Zdroj: Twitter/ Canis Anthus)

BRATISLAVA - Používateľom Facebooku na celom svete sa začali ukazovať náhodné fotky z fanušikovských stránok celebrít. Porucha sa najskôr týkala len Austrálie, neskôr sa však presunula do celého sveta. Poruchu hlási už aj Slovensko.

Miliónom používateľov sa na ich domovských stránkach zobrazujú náhodné príspevky ľudí, ktorí poslali svoje fotky na fanušikovské stránky celebrít. Ide o tie najsledovanejšie účty, športovcov, umelcov, spevákov a hercov. Informoval o tom DailyMail.

Facebook hlásil masívnu poruchu, ľuďom sa na domovskej stránke zobrazovali čudné príspevky (Zdroj: Topky.sk)

Na Slovensku hlásia ľudia výpadok už od rána. V Austrálii to začalo o štvrtej hodine poobede ich času. Internetom sa začali šíriť posmešné fotky spoluzakladateľa Facebooku Marka Zuckerberga.

Príspevky zdieľané na týchto stránkach sú zvyčajne odfiltrované, ale keďže výpadok je celosvetový, odborníci na bezpečnosť sa domnievajú, že aj keď to vyzerá, že Facebook bol napadnutý, problém mohli spôsobiť nedávne zmeny algoritmu Meta. Ide teda pravdepodobne skôr o technický výpadok.

Hovorkyňa Meta pre MailOnline povedala: „Sme si vedomí toho, že niektorí ľudia majú problémy so svojím Newsfeed-om. Pracujeme na tom, aby sa veci čo najskôr vrátili do normálu a ospravedlňujeme sa za prípadné nepríjemnosti.“

Meta po mnohých stažnostiach od užívateľov totižto opäť rozdeľuje domovskú stránku Facebooku na dve samostatné karty – „Feeds“, ktorá bude zameraná na príspevky zoradené chronologicky, a stránku „Domov“, ktorá sa zameria na propagované príspevky.

Viac o téme: Facebook BugTechnický výpadok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu