Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Plat výrobných operátorov v automobilke Jaguar sa zvýši o takmer 10 percent

Na snímke riaditeľ ľudských zdrojov závodu Jaguar Land Rover Slovakia Igor Franček Zobraziť galériu (2)
Na snímke riaditeľ ľudských zdrojov závodu Jaguar Land Rover Slovakia Igor Franček (Zdroj: TASR – Henrich Mišovič)

NITRA - Automobilka Jaguar Land Rover Slovakia, pôsobiaca v nitrianskom priemyselnom parku, ukončila kolektívne vyjednávania a s Modernými odbormi AIOS Jaguar Land Rover Slovensko sa dohodla na novej Kolektívnej zmluve. Tá bude platiť šesť rokov do 31. októbra 2028. V rámci nej firma zaručuje zvýšenie garantovaného príjmu vo výrobe od 1. septembra a následne jeho zaručený nárast každý rok počas trvania Kolektívnej zmluvy, informoval predseda odborov Jaguar Land Rover Peter Mrázik.

Od začiatku septembra sa bude celková mesačná mzda výrobných pracovníkov pohybovať v rozmedzí od 1276 do 2104 eur, v prípade výrobných operátorov sa zvýši o 9,56 percenta na 1331 eur. Pre nevýrobných zamestnancov došlo k zvýšeniu miezd od 1. júla tohto roku. "Nový koncept odmeňovania sa sústredil na to, aby sa v maximálnej miere zvýšila garantovaná časť mzdy a len jedna zložka mzdy, dochádzkový bonus, ostala variabilnou. Vďaka tomu sa významne navýši mesačný disponibilný príjem výrobných zamestnancov, ktorý je zaručený a každoročne sa bude zvyšovať," povedal Mrázik. Ako sa nárast miezd prejaví na celkových mzdových nákladoch automobilky, firma nechce špecifikovať, podľa Mrázika ide o rádovo niekoľko miliónov eur. 

Plat výrobných operátorov v Jaguari sa zvýši o takmer 10 percent (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

Spoločnosť uzavrela so sociálnym partnerom zároveň dohodu pre prípad, ak by prišlo k zmene na trhu práce v oblasti odmeňovania. Spoločným rokovaním by sa v takom prípade upravili platy tak, aby sa dosiahol deklarovaný cieľ poskytovať mzdy vždy nad priemerom porovnateľného trhu na Slovensku. "Vďaka tejto úprave a posilneniu garantovanej zložky mzdy má tak Jaguar Land Rover ašpiráciu poskytovať jednu z najvyšších garantovaných tarifných miezd na automotive trhu," skonštatovala manažérka pre firemné záležitosti Miroslava Remenárová. Nová dohoda zahŕňa aj zvýšenie príplatkov, rozšírenie ponuky benefitov a udržanie existujúcich výhod pre zamestnancov. 

Na snímke predseda Moderných odborov AIOS Jaguar Land Rover Slovensko Peter Mrázik
Zobraziť galériu (2)
Na snímke predseda Moderných odborov AIOS Jaguar Land Rover Slovensko Peter Mrázik  (Zdroj: TASR – Henrich Mišovič)

Jaguar Land Rover Slovakia pôsobí v Nitre od októbra 2018. Aktuálne sa pripravuje na spustenie tretej zmeny, do septembra pribudne v závode viac ako 750 nových pracovných miest. Celkovo tak bude automobilka zamestnávať 4500 zamestnancov. 

Viac o téme: ZvyšovaniePlatyJaguar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu