Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Polícia naháňala pri Trnave vodiča: Dopustil sa viacerých dopravných priestupkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

TRNAVA - Zhruba päť kilometrov z obce Vlčkovce pri Trnave až po Sládkovičovo prenasledoval v stredu (10. 8.) policajt na služobnom aute 31-ročného vodiča Škody Fabie, ktorý unikal vysokou rýchlosťou. Príslušník ho chcel skontrolovať, keďže mal vedomosť, že vodič má zadržaný vodičský preukaz. Unikajúce auto zastavilo až po zídení z cesty. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

"Nebezpečnou jazdou ohrozoval nielen obyvateľov Vlčkoviec, ale aj vodičov na rýchlostnej ceste R1, ktorých riskantne obiehal z oboch strán," uviedla Antalová. Naháňačka sa skončila na výjazde do Sládkovičova. Tam muž stratil kontrolu nad vozidlom a zišiel mimo cestu. Ihneď z auta vystúpil a dal sa na útek po vlastných. Policajt ho rýchlo dobehol a nasadil mu putá.

Šialená naháňačka pri Trnave (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj )

"Policajti vodiča v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode, pretože by mohol pokračovať v páchaní protiprávnej činnosti. Neskôr ho eskortovali do nemocnice, kde mu odobrali biologické vzorky na účel zistenia, či nešoféroval pod vplyvom omamných a psychotropných látok," doplnila Antalová. Polícia mladého muža rieši za viacero závažných priestupkov v doprave v správnom konaní. "Okrem šoférovania bez vodičského preukazu a nezastavenia na pokyn policajta sa dopustil napríklad aj nebezpečnej jazdy v protismere," doplnila hovorkyňa.

Viac o téme: VodičNaháňačkaPolícia Trnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu