Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Odchod Naďa a SaS z vlády by mal dôsledky aj pre zahraničnú politiku, tvrdí Gröhling

Branislav Gröhling
Branislav Gröhling (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Odchod ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO) spolu s SaS z vlády by mal závažné dôsledky aj pre zahraničnú politiku Slovenska. Tvrdí to minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

"Úprimne ma prekvapilo stanovisko ministra obrany Jaroslava Naďa, ktorý zvažuje odchod z politiky. Ak sa tak stane a zároveň Igor Matovič ostane ministrom financií, čo bude znamenať odchod štyroch ministrov SaS z vlády, bude to mať obrovské dôsledky aj pre zahraničnú reputáciu Slovenska," napísal Gröhling na sociálnej sieti.

Gröhling si myslí, že minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) spolu s Naďom zásadným spôsobom určovali zahraničné smerovanie našej krajiny, nielen v otázkach zmluvy s USA, ale aj pri jasnom postoji k vojne na Ukrajine. "Verím, že nezvíťazí stranícky záujem a funkcia pre jedného človeka, ale zvíťazí záujem krajiny," dodal.

Minister Naď sa vyjadril, že zvažuje odchod z politiky, podľa vlastných slov je z nej znechutený. Oznámiť to mal už aj premiérovi i lídrovi hnutia OĽANO. Za úvahami šéfa rezortu obrany o odchode z politiky vidia predstavitelia OĽANO "neprestávajúcu zbytočnú kampaň SaS proti OĽANO i vláde Eduarda Hegera". SaS vypovedala koaličnú zmluvu a žiada vypracovanie novej. Ich požiadavkou je aj odchod Matoviča z vlády. Ak sa ich požiadavky nenaplnia do konca augusta, ministri za SaS chcú podať demisiu.

Viac o téme: OdchodVládaZahraničná politikaSaSJaroslav NaďBranislav Gröhling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu