Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Polícia obvinila z krádeže dvoch mužov: V aute mali i drogy

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

NEMŠOVÁ - Obvineniu z prečinu krádeže čelí dvojica mužov vo veku 31 a 37 rokov, ktorí sa mali pokúsiť ukradnúť naftu z odstaveného bagra na štrkovisku v katastri Nemšovej. Hliadka obvineným v aute našla i drogy. Vpiatok informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Policajti prišli na štrkovisko preveriť oznámenie, že sa tam neoprávnene nachádzajú osoby. Počas presunu na miesto si všimli auto, ktoré sa rozhodli zastaviť a preveriť jeho posádku. Hneď ako vodič zastavil, jeho spolujazdec sa dal na útek. "Jeden z príslušníkov ho začal prenasledovať, opakovane ho vyzval na zastavenie s výstrahou, že inak použije služobnú zbraň. Až po varovnom výstrele do vzduchu prestal muž unikať a na chvíľu zastavil. Následne však preliezol plot pri diaľnici D1 a z miesta činu ušiel," uviedla Kuzmová. Vodiča zastaveného vozidla policajti podľa nej obmedzili na osobnej slobode, vzniklo totiž dôvodné podozrenie, že sa dopustil trestnej činnosti. Muža, ktorému sa podarilo utiecť, polícia v krátkom čase vypátrala a taktiež obmedzila na osobnej slobode.

Polícia obvinila z krádeže
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Na základe vyšetrovania polícia zistila, že muži chceli po predchádzajúcej dohode kradnúť naftu z odstaveného bagra, pomocou pákových nožníc mali prestrihnúť uzamykací mechanizmus nádrže, z ktorej chceli cez hadicu načapovať naftu do prinesených bandasiek. To sa im napriek viacerým pokusom nepodarilo. Príslušníci Policajného zboru vykonali prehliadku osobného auta mužov, pri ktorej našli priesvitnú zatavenú striekačku s obsahom bielej kryštalickej látky.

Polícia obvinila z krádeže
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

"V tejto súvislosti začali trestné stíhanie vo veci prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi," doplnila policajná hovorkyňa. "Oboch obvinených umiestnili policajti do cely policajného zaistenia. Tridsaťjedenročný muž bol v minulosti už štyrikrát súdne trestaný, 37-ročný muž až osemkrát. Prevažne išlo o majetkovú trestnú činnosť. Na súd si počkajú vo väzbe, rozhodol o tom súd," dodala Kuzmová. 

Viac o téme: DrogyKrádežNemšováPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu