Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Remišovej odkaz Sulíkovi: Nech je frajer a odíde po zime! TOTO je jediné dobré riešenie pre Slovensko

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Jediné dobré riešenie pre Slovensko je podľa ministerky investícií a predsedníčky Za ľudí Veroniky Remišovej pokračovanie štvorkoalície. To je podľa jej slov jediná alternatíva, s ktorou v jej strane aktuálne pracujú.

Samosprávy už môžu žiadať o dofinancovanie eurofondových projektov, tvrdí Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Remišová poukázala, že Slovensko momentálne čelí celosvetovej inflácii, európskej energetickej kríze a na Ukrajine je vojna. "Odchádzať z vlády v takejto situácii je zbabelosť. Verím, že kolegovia spor urovnajú, lebo je to osobný spor," vyhlásila šéfka Za ľudí.

Veronika Remišová
Zobraziť galériu (6)
Veronika Remišová  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nezhody medzi ministrom financií Igorom Matovičom (OĽANO) a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS) označila za malicherné a v momentálnej kríze za absolútne nepodstatné. "Prekáža mi a hlboko ma otravuje, že namiesto odborných tém a riešení pre ľudí celé leto koaliční partneri otravujú ľudí koaličnou krízou, ktorú rozdúchali," poznamenala Remišová.

Remišovej odkaz Sulíkovi: Nech
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Výzva ministrovi hospodárstva

Ak chce Sulík odísť z vlády, mal by to podľa jej slov spraviť po zime, keďže reálne hrozí, že Rusko prestane dodávať do Európy plyn a Európska únia bude mať problém. "Nech je frajer a nech odíde po zime. Avšak teraz meniť človeka na poste ministra hospodárstva je nezodpovednosť a zbabelosť," vyhlásila.

Remišovej odkaz Sulíkovi: Nech
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Remišová reagovala aj na medializované informácie o finančnej situácii v Za ľudí. Odmietla, že by v strane mali finančné problémy. Priznala pôžičky, ktoré, ako tvrdí, sú zverejnené a strana ich riadne spláca. Deklaruje, že nemajú problém vydokladovať akúkoľvek položku.

Na kandidátovi na ombudsmana ešte nie je politická dohoda, tvrdí Remišová

Na kandidátovi na funkciu verejného ochrancu práv ešte nie je politická dohoda. Vicepremiérka a predsedníčka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová to uviedla v stredu. "Považujem za dôležité, aby sme sa v koalícii dohodli na dobrom kandidátovi, ktorý bude garanciou profesionality a zárukou ochrany ľudských práv pre všetkých obyvateľov Slovenska," skonštatovala Remišová s tým, že je za čo najskoršiu dohodu.

Veronika Remišová
Zobraziť galériu (6)
Veronika Remišová  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Zároveň poznamenala, že lepšia je žiadna politická dohoda, ako by mali zvoliť takého kandidáta, ako je generálny prokurátor Maroš Žilinka. Ako podotkla, Žilinka je v mnohých veciach sklamaním. Funkcia verejného ochrancu práv je už niekoľko mesiacov neobsadená. Mária Patakyová skončila vo funkcii ombudsmana 29. marca. Kancelária verejného ochrancu práv eviduje v súčasnosti 381 nevybavených podnetov. Za júl pribudlo 100 podnetov.

Veronika Remišová
Zobraziť galériu (6)
Veronika Remišová  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Parlament od februára voľbu nového ombudsmana presúva. OĽANO koncom júla potvrdilo, že je pripravené prísť s nomináciami, o ktorých mieni rokovať s partnermi. SaS, ktorá opustila koalíciu, uviedla, že o kandidátovi hovorí s viacerými odborníkmi. Za ľudí naďalej preferuje dohodu koaličných strán. Hnutie Sme rodina sa nevyjadrilo. Termín na predkladanie návrhov vyprší 26. augusta.

Viac o téme: RiešenieKrízaKoalíciaSaSRichard SulíkVeronika RemišováZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu