Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Do stredy treba určiť a zverejniť počty volených poslancov: Od posledných volieb sa toto číslo môže líšiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Obce a samosprávne kraje majú čas ešte do 20. júla na zverejnenie volebných obvodov a počtov poslancov zastupiteľstiev, ktorých je treba zvoliť v jesenných voľbách. Počet volených poslancov sa môže líšiť od posledných regionálnych volieb.

Do stredy (20. 7.) musí obecné zastupiteľstvo zverejniť volebné obvody a počet poslancov obecného zastupiteľstva, ktorý sa v nich má zvoliť vo voľbách do orgánov samosprávy obcí na úradnej tabuli obce a na prípadnom webe obce. Do tohto termínu má tiež starosta obce vymenovať zapisovateľa miestnej volebnej komisie a určiť osoby na organizačnú a technickú prípravu volieb. Prednosta okresného úradu musí do stredy určiť zamestnancov zodpovedných za prevzatie a distribúciu volebných tlačív a materiálov obciam. V mestách, kde je to účelné, má v súčinnosti s predsedom samosprávneho kraja zabezpečiť priestory pre činnosť okresnej volebnej komisie tak, aby ich sídlo bolo totožné so sídlom aspoň jednej obvodnej volebnej komisie.

Archívne video 

Voľby do orgánov samosprávy obcí a do orgánov samosprávnych krajov sa budú konať 29. októbra, oznámil Kollár. (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Samosprávny kraj má do 20. júla zverejniť na úradnej tabuli a webe zoznam volebných obvodov, počet poslancov zastupiteľstva, ktorý sa v nich má voliť, zoznam obcí patriacich do jednotlivých volebných obvodov a zoznam sídiel obvodných volebných komisií. Takisto má určiť osoby na organizačnú a technickú prípravu a vykonanie volieb, vymenovať zapisovateľa volebnej komisie samosprávneho kraja, vymenovať zapisovateľov obvodných volebných komisií a zabezpečiť priestory pre činnosť obvodných volebných komisií.

Viac o téme: VoľbyPoslanciPočtyVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu