Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ondrej Lunter klame, tvrdí kandidát na predsedu BBSK Adrián Polóny: Fondy na cesty sa nečerpajú

 kandidát na župana BBSK Ondrej Lunter Zobraziť galériu (2)
kandidát na župana BBSK Ondrej Lunter (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

BANSKÁ BYSTRICA – Kandidát na banskobystrického župana Ondrej Lunter klame, ak tvrdí, že efektívne využíva európske fondy na opravu ciest. Z výzvy, ktorá vypísaná ešte v roku 2018 a z ktorých môže župa dostať takmer 20 miliónov eur z Bruselu doteraz nevyčerpali ani euro. Tieto informácie si môže každý overiť na internete, na ministerstve alebo priamo v Bruseli.

Lunter mladší je nie len neschopný vyčerpať európske zdroje, ale ešte aj klame verejnosť. Ak tvrdí, že peniaze čerpá a ja klamem, tak ho verejne vyzývam, aby zverejnil čerpanie peňazí na projekty zosumarizované v tabuľke. Tieto cesty bolo možné opravovať od roku 2018, kedy bola vypísaná výzva a na ich opravu ľudia čakajú roky. Župa pod Lunterom nevie čerpať eurofondy a svoju neschopnosť sa snaží zakryť klamstvami,“ povedal kandidát na predsedu BBSK Adrián Polóny.

Ondrej Lunter klame, tvrdí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: EÚ)

Doteraz župa nevyčerpala ani euro

Na problémy s čerpaním európskych fondov, kedy hrozí prepadnutie približne dvadsiatich miliónov eur na opravu ciest upozornili Adrian Polóny na tlačovej konferencii. Zo štyroch projektov výzvy z roku 2018 zameraných na opravu a modernizáciu ciest v okresoch Brezno Detva alebo Veľký Krtíš doteraz župa nevyčerpala ani euro a tieto projekty sú zastavené.

Zároveň pripravuje zverejnenie ďalších dôležitých skutočností, ktoré jasne ukážu, že banskobystrická župa nie je schopná efektívne využívať eurofondy, čím brzdí rozvoj kraja a oberá jeho obyvateľov o lepšiu budúcnosť.

Viac o téme: CestyEurofondyOndrej LunterAdrián Polóny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu