Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Voľby 2022: Na starostu bratislavského Ružinova bude kandidovať Peter Strapák

Peter Strapák
Peter Strapák (Zdroj: TASR/Dano Veselský)

BRATISLAVA - Na starostu bratislavského Ružinova bude v tohtoročných komunálnych voľbách kandidovať ružinovský miestny a bratislavský mestský poslanec Peter Strapák. Svoju kandidatúru oznámil v utorok. Kandidovať bude ako nezávislý.

"Chcem, aby sme Ružinov posunuli na vyššiu úroveň, aby sme našu mestskú časť dokázali skutočne zmeniť. Mám skúsenosti a víziu, ako pre nás všetkých, pre každú časť Ružinova, spraviť to najlepšie," skonštatoval Strapák vo videu na sociálnej sieti. Odvoláva sa na to, že ako dvojnásobný poslanec háji záujmy mestskej časti i hlavného mesta už takmer štyri roky.

Rozbité chodníky či cesty

Sen o lepšej spolupráci pre obyvateľov Ružinova sa však podľa neho rozplynul na veľkých egách, kšeftoch a rodinkárstve. Poukazuje napríklad na to, že je síce Ružinov druhá najbohatšia mestská časť v Bratislave, stále má však rozbité chodníky či cesty. Svoje rozhodnutie kandidovať odôvodňuje aj tým, že nechce počúvať sľuby, ktoré sa neplnia, alebo aby poslanci spolu s občanmi bojovali so starostom. Na starostu Ružinova už ohlásil kandidatúru aj aktivista a publicista Ivor Švihran, ktorý sa neuchádza o podporu žiadnej politickej strany ani hnutia.

Kandidatúru potvrdil aj súčasný šéf miestnej samosprávy Martin Chren

Svoju opätovnú kandidatúru potvrdil aj súčasný šéf miestnej samosprávy Martin Chren. Kandiduje tiež ako nezávislý. Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň sa už uskutočňuje a skončí sa 48 hodín predo dňom konania sa volieb.

Viac o téme: VoľbyKandidatúraRužinovPeter Strapák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu