Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Návštevy hospitalizovaných pacientov zakázali aj ďalšie nemocnice

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

LEVICE - V Nemocnici Agel Levice platí až do odvolania zákaz návštev hospitalizovaných pacientov. Vedenie zdravotníckeho zariadenia sa pre tento krok rozhodlo v dôsledku nepriaznivého vývoja lokálnej epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19, informovalo vedenie nemocnice.

V prípade pacientov v terminálnom štádiu ochorenia alebo z dôvodu návštevy kňaza je možné udeliť výnimku pri dodržaní pandemických opatrení. Na nárast počtu ochorení COVID-19 reagujú aj ďalšie nemocnice v Nitrianskom kraji. Zákaz návštev aktuálne platí aj v nemocniciach v Komárne a Zlatých Moravciach.

Opatrenia prijala aj nemocnica v Skalici

Fakultná nemocnica Agel Skalica zakázala návštevy hospitalizovaných pacientov. Rozhodnutie je reakciou vedenia nemocnice na aktuálnu pandemickú situáciu v regióne. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

"Na základe stúpajúceho počtu hospitalizovaných pacientov a zvyšujúceho sa počtu pozitívne testovaných v SR sme znovu rozhodli o zákaze návštev na lôžkových oddeleniach. Súčasná situácia zvyšuje riziko prenosu ochorenia a cieľom je chrániť pacientov, ale aj zamestnancov. Ide o preventívne opatrenie, uvidíme, aký bude ďalší vývoj," uviedol námestník riaditeľa Daniel Vidovič.

Pre hospitalizovaných pacientov to znamená, že od pondelka nie je možné, aby sa v nemocnici stretli so svojimi príbuznými. "Výnimka zo zákazu návštev bude len u pacientov v terminálnom štádiu, povolenie na návštevu dostane kňaz, respektíve duchovný. V nemocnici naďalej  platí dodržiavanie platných protiepidemických opatrení. Poskytovanie zdravotnej starostlivosti v rámci ambulancií pokračuje ďalej bežným spôsobom," doplnila Pavliková.

Návštevy v nemocnici vo Veľkom Krtíši pre koronavírus obmedzili

Pandemická situácia v nemocnici vo Veľkom Krtíši sa zhoršuje, návštevy hospitalizovaných pacientov tak obmedzili. V pondelok to potvrdila riaditeľka Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Veľký Krtíš Marcela Dekrétová.

Pripomenula, že návštevy zatiaľ obmedzili na tri dni v týždni. Zakázané však nie sú. Veľkokrtíšska nemocnica má v súčasnosti hospitalizovaných troch pacientov s ochorením COVID-19. Pozitívni na toto ochorenie sú aj traja zamestnanci zdravotníckeho zariadenia vo Veľkom Krtíši. Nikto však nie je pripojený na umelú pľúcnu ventiláciu.

Viac o téme: OpatreniaNemocniceNávštevyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu