Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zverejňujete fotky z dovolenky na sociálnych sieťach? Veľká CHYBA! Vystríha pred tým aj polícia, TOTO je dôvod

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - K letu patria neodmysliteľne aj dovolenky. No zatiaľ, čo vy si budete užívať oddych a pohodu niekde pri mori, doma vás môže čakať nepríjemné prekvapenie v podobe vykradnutého bytu alebo domu. Zlodeji často totiž využijú práve vašu dlhšiu neprítomnosť, aby mohli "v pokoji" zrealizovať krádež. To, že nie ste aktuálne doma, im môže naznačiť niekoľko maličkostí. Polícia preto upozornila, na čo by ste si mali dať pozor.

V prvom rade by ste si mali zabezpečiť niekoho, kto vám bude pravidelne vyberať poštu. Prešovská krajská polícia uvádza, že dôvodom je to, aby nebolo možné identifikovať obydlie, ktoré vykazuje známky dlhšej neprítomnosti jeho obyvateľov. Preplnená schránka dá totiž jasne najavo, že domáci sa v byte či v dome zrejme posledné dni nezdržiavajú. 

Archívne video: Polícia chytila vykrádačov bytov v Bratislave: AUTENTICKÉ video 

Polícia chytila vykrádačov bytov v Bratislave: AUTENTICKÉ video (Zdroj: Polícia - Bratislavský kraj)

"Zabezpečte si niekoho, kto aspoň občas príde skontrolovať vaše obydlie, na chvíľu otvorí okno, prípadne zasvieti, aby vytvoril dojem, že sa v obydlí niekto zdržiava a nie je prázdne," radí ďalej polícia.

Zverejňujete fotky z dovolenky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Neželanú pozornosť môžete na seba upriamiť aj prostredníctvom sociálnych sietí. Pochváliť sa tým, že odchádzate konečne na vytúženú dovolenku k moru alebo zverejniť fotografie z pláže, aby vaši známi videli, ako je vám práve dobre, je síce príjemné, ale okrem vašich najbližších tak o vašej neprítomnosti dáte vedieť aj možným zlodejom.

Na prvý pohľad maličkosti vás môžu ušetriť nepríjemného prekvapenia. "Takýmto spôsobom eliminujete riziko, že po návrate z dovolenky ostanete nemilo prekvapení zistením, že vám niekto vykradol obydlie," dodala polícia. 

Viac o téme: DovolenkaKrádežePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu