Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Matovič pohorel na plnej čiare: Ďalší výsledok ankety vtipnej stránky ho odpísal, pozrite sa na tie jasné čísla!

Matoviča vo funkcii nechce už veľmi veľa hlasujúcich v ankete. Zobraziť galériu (4)
Matoviča vo funkcii nechce už veľmi veľa hlasujúcich v ankete. (Zdroj: TASR - Martin Baumann, Gettyimages)

BRATISLAVA - Život vo vládnej funkcii nebýva ľahký. Hlavne nie vtedy, keď sa na vládu rúti jedná kríza za druhou a navyše vás už publikum a voliči nevnímajú tak pozitívne ako pred voľbami. To sa zväčšia odráža aj na rôznych prieskumoch či anketách. Práve jednu takúto anketu si usporiadala aj známa satirická stránka na sociálnej sieti. Ministrovi financií Igorovi Matovičovi (OĽaNO) z nej nebude dvakrát do spevu.

archívne video

Strana SaS vypovedala koaličnú zmluvu! Premiérovi dali ultimátum, inak ich ministri podajú demisiu (Zdroj: Topky/Maarty)

Kto má odísť z funkcie?

Ide o známu satirickú stránku Zomri, ktorá sa venuje politickému humoru, zosmiešňovaniu každodenných káuz či tvorbe vtipných mémov. Jej najnovší počin sa však nemusí páčiť ministrovi financií a lídrovi OĽaNO Matovičovi, ktorý už za pár minút poriadne prepadol.

"Dodatočné riešenia môžete písať do komentov, možno sa niektorým z nich Edo Heger pri príprave novej koaličnej zmluvy inšpiruje," naráža stránka na stredajšiu tlačovú konferenciu, na ktorej dala SaS premiérovi Hegerovi (OĽaNO) ultimátum, že ak nespíše novú koaličnú zmluvu bez Matoviča vo vláde, tak odchádzajú z vlády. Rozhodli sa tak po jednomyseľnom hlasovaní na stredajšej republikovej rade.

Matovič pohorel na plnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Zomri)

Nejde pritom už o prvý takýto počin tejto stránky, pričom už podobné hlasovanie organizovali, a rovnako sa týkalo Matoviča. Ani tam však šéf OĽaNO nepochodil práve pozitívne.

Už po pár minútach bolo vymaľované

Od zavesenia ankety prebehlo asi len 12 minút, a už bolo srdiečkových emotikónov vyše 4-tisíc. Je jasné, že v ankete sa hlavne angažovali aj predstavitelia zo Slobody a Solidarity, čo potvrdzuje aj rozkliknuté a podrobne vypísané hlasovanie. Nechýbajú mená ako Marián Viskupič, predsedníčka zdravotníckeho parlamentného výboru Jana Bittó Cigániková či predsedníčka parlamentného klubu SaS Anna Zemanová.

Po niekoľkých hodinách bolo za Matovičov odchod z funkcie už 18-tisíc používateľov sociálnej siete Facebook.

Matovič pohorel na plnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Zomri)

Treba dodať, že v čase písania tohto článku (14:00, pozn. red.) ich bolo už viac ako 22-tisíc.

Vtipný dodatok od Cigánikovej

K tomu, ako sa celá anketa vyvíja už dodala len vtipný dovetok spomínaná predsedníčka výboru Cigániková. "To zas bude rečí, že Sulík ovláda Zomri," napísala v komentári. 

Matovič pohorel na plnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Janka Bittó Cigániková)

Viac o téme: Anketa OdstúpenieHlasovanieIgor MatovičRichard SulíkZomri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu