Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE COVID situácia sa zhoršuje! Univerzitná nemocnica v Bratislave zaviedla zákaz návštev

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Už niekoľko dní sa skloňuje začiatok novej vlny COVIDU, ktorú by mali charakterizovať dva nové subvarianty. Pomaly a isto sa to začína prejavovať aj na zvyšujúcom sa počte pozitívnych prípadov na Slovensku. Univerzitná nemocnica v Bratislave dokonca od zajtra zaviedla zákaz návštev.

Univerzitná nemocnica o zhoršujúcej sa COVID situácii informovala na sociálnej sieti. Nová vlna tu síce zrejme opäť príde koncom leta a prejaví sa na jeseň, no podľa odborníkov by nemala byť ani zďaleka taká silná, ako tie predošlé. 

Od zajtra platí v UNB zákaz návštev

"Z dôvodu zhoršovania sa epidemiologickej situácie v našej nemocnici sme sa rozhodli pristúpiť k opatreniu, ktorým chceme pacientov aj personal chrániť pred nákazou. Vydali sme rozhodnutie, ktorým sme dočasne zakázali návštevy," informuje UNB. Zákaz platí od zajtra 25 júna 2022 až do odvolania. 

Archívne VIDEO Lengvarský sa vyjadril aj k ku COVID situácii

Lengvarský sa vyjadril ku COVIDU, k plánu obnovy aj incidentu v ružinovskej nemocnici (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Pacientov aj príbuzných prosí nemocnica o trpezlivosť. "Opatrenie sme boli nútení zaviesť z dôvodu ochrany pacientov a našich zdravotníkov. Veríme, že situácia sa čoskoro stabilizuje a zákaz návštev bude čoskoro zrušený," dodala nemocnica.

Nová vlna, nové subvarianty

Síce by ďalšia vlna nemala byť taká silná, odborníci sa obávajú, čo spôsobia nové subvarianty omikronu BA.4 a BA.5. Tie sú totiž nákazlivejšie a napadajú pľúcne tkanivo, čím môžu byť podobne smrteľné ako pôvodné varianty alfa či delta. Podľa odborníkov je očkovanie stále najlepšou ochranou pred ťažkým priebehom. Aj naďalej odporúčajú dodržiavať základné hygienické opatrenia a nosiť respirátory na miestach, kde sa koncetruje väčšie množstvo ľudí. 

Viac o téme: ZákazNávštevyKoronavírusCOVID
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu