Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tvrdé slová ministra školstva: Matovič klame! Na vládu nepriniesol žiadny návrh na zvýšenie platov učiteľov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister financií Igor Matovič (OĽANO) na stredajšiu vládu nepriniesol žiadny návrh zákona na zvýšenie platov učiteľov. Na sociálnej sieti to uviedol minister školstva Branislav Gröhling (SaS) s tým, že takýto zákon nikto nevidel a Matovič o ňom iba hovoril.

"Keď som žiadal, aby mi ho dal, či ukázal, nestalo sa tak. V skutočnosti sa takýto návrh ani nedá spojiť s vyššími daňami, ako si to Igor Matovič predstavuje," povedal šéf rezortu školstva. Podľa jeho slov môžu byť len dva návrhy a Matovič teraz podmieňuje platy vyššími daňami, čím z učiteľov robí rukojemníkov pre svoje politické ciele. Gröhling povedal, že každý jeden mesiac vyberie štát v priemere o 220 miliónov eur viac ako v roku 2021.

 

Dnes opätovne odzneli klamstvá Igora Matoviča. Dokonca opätovne, že som vetoval zvyšovanie platov zamestnancov školstva....

Posted by Branislav Gröhling - Vzdelanie je budúcnosť krajiny on Wednesday, June 22, 2022

Tvrdé slová ministra školstva:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

"Platy učiteľov sa z daňového nadvýberu dajú okamžite zvýšiť, a to nielen o desať percent, ale pokojne aj o 20 percent. Minister financií totiž na to dokázateľne financie má na svojom rezorte. Usvedčujú ho jeho vlastné dáta," povedal minister školstva. Dodal, že školstvu škodí len jeden človek a je to Matovič. Minister financií SR v stredu uviedol, že na rokovanie vlády tretíkrát predložil návrh na zvýšenie platov učiteľov. SaS podľa slov Matoviča návrh zákona opätovne vetovala.

 

UČITELIA AKO RUKOJEMNÍCI Dnes som 3-tí krát predložil návrh na vládu na mimoriadne zvýšenie platov učiteľov a spol....

Posted by Igor Matovic on Wednesday, June 22, 2022

 

Viac o téme: Koaličná krízaIgor MatovičSaSPlaty učiteľovBranislav Grohling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu