Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

AKTUÁLNE Pokračuje vojna v polícii? Inšpekcia obvinila dvoch policajtov z NAKA!

(Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Policajná inšpekcia obvinila dvoch policajtov z NAKA. Podľa uznesenia o vznesení obvinenia sú nimi Branislav Dunčko a Róbert Magula. Oboch vinia zo zločinu zneužívania právomocí verejného činiteľa formou spolupáchateľstva.

Policajtov NAKA Branislava Dunčka a Róberta Magulu inšpekcia podľa uznesenia viní z toho, že 16.7. 2021 mali účelovo vyhotoviť realizačný návrh o korupčnej a inej trestnej činnosti príslušníkov policajného zboru, ktorí pôsobili v špecializovanom tíme inšpekčnej služby. 

Podľa obvinenia mali policajti zámerne cieliť svoj návrh tak, aby pripadol Úradu špeciálnej prokuratúry. Zastupovanie obvinených policajtov prevzdal Peter Kubina, ktorý zastupuje aj obvineného vyšetrovateľa Jána Čurillu. "Toto obvinenie vznesené operatívcom NAKA je zjavne neopodstatnené a nezákonné. Okrem iného už len preto, že operatívci pri svojej činnosti nevykonávajú žiadnu právomoc, a preto ju nemôžu ani zneužívať," napísal Kubina na sociálnej sieti.

archívne video

Advokát Peter Kubina o odškodnom, ktoré dostanú Čurilla a ďalší vyšetrovatelia za väzbu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Obvinenie pritom priamo súvisí s prípadom obvinených vyšetrovateľov okolo Jána Čurillu. Krajský súd v Bratislave pritom minulý rok rozhodol, že ich stíhanie nie je opodstatnené. "Rovnako je neopostatnené aj z tých istých dôvodov, pre ktoré súd rozhodol o neopodstatnenosti stíhania vyšetrovateľov NAKA (ide o pokračovanie tej istej veci na základe tých istých “dôkazov”, nič iné tam nie je). Zneužívanie právomoci v tomto prípade síce vidieť, avšak rozhodne nie na strane obvinených vyšetrovateľov a operatívcov NAKA, ale na strane realizujúcich a dozorujúcich orgánov činných v trestnom konaní (inšpekcia a bratislavská krajská prokuratúra)," dodal Kubina.  

Viac o téme: Polícia NAKAInšpekcia ministerstva vnútra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu