Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Policajti mali rušný víkend: Chytili hneď niekoľko opitých vodičov, jeden z nich ani nemal vodičák

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

PREŠOV - Polícia odhalila počas víkendu (11. - 12. 6.) v okrese Prešov dvoch opitých vodičov. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, jeden z nich nabúral, druhý jazdil zo strany na stranu.

K prvému prípadu došlo v sobotu vo večerných hodinách v obci Petrovany, kde 40-ročný Prešovčan narazil vozidlom do telekomunikačného stĺpa. "Policajná hliadka ho podrobila kontrole. Muž jazdil pod vplyvom alkoholu, čo s výsledkom nad dve promile preukázala aj vykonaná dychová skúška," uviedla Ligdayová.

Jeden z páchateľov má zadržaný vodičák

Lustráciou bolo podľa jej slov taktiež zistené, že muž šoféroval v čase, keď má uložený zákaz viesť všetky druhy vozidiel do októbra 2023. "Vodič bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia, kde mu bolo vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky spáchaného v súbehu s trestným činom marenia výkonu úradného rozhodnutia," priblížila Ligdayová.

Policajti mali rušný víkend:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

K druhému prípadu došlo v nedeľu predpoludním na ceste medzi Prešovom a Veľkým Šarišom. "Gregorovčan vo veku 56 rokov viedol osobné auto zo strany na stranu. Z uvedeného dôvodu bol policajnou hliadkou zastavený a podrobený kontrole. Výsledok jeho dychovej skúšky dosiahol 2,15 promile. Bol obmedzený na osobnej slobode a umiestnený do cely policajného zaistenia," doplnila krajská policajná hovorkyňa s tým, že voči mužovi bolo vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Viac o téme: AlkoholVodičákZadržanieVodičiPolíciaPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu