Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

V pondelok má na ŠTS pokračovať proces v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka

Marian Kočner Zobraziť galériu (2)
Marian Kočner (Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku má v pondelok (6. 6.) a utorok (7. 6.) pokračovať proces v kauze objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a tiež v prípade plánovaných vrážd prokurátorov. Pokračovať by mal výsluch Zoltána Andruskóa, ktorý je v kauze vraždy novinára a jeho snúbenice už právoplatne odsúdený. V rámci prípravy vrážd prokurátorov je vylúčený na samostatné konanie.

V prípade vraždy novinára a jeho snúbenice súd rozhoduje o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd (NS) SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú v tejto kauze tri rozhodnutia. Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne.

Pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku
Zobraziť galériu (2)
Pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku  (Zdroj: Topky/Maarty)

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelí obžalobe päť osôb - Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó, Dušan Kracina a Darko Dragič. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017, prijať ju mala Alena Zsuzsová. Na aprílovom pojednávaní sa Tomáš Szabó priznal ku všetkým skutkom, ktoré sa mu kladú v tejto kauze za vinu.

Viac o téme: VraždaProcesŠTSJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu