Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Matovič neprestáva prekvapovať: Nečakané proroctvo, koalícia dovládne a rozpadne sa v októbri, lebo ... Sulík

Igor Matovič predpovedá koniec koalície, ak SaS nezmení prístup. Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič predpovedá koniec koalície, ak SaS nezmení prístup. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Líder OĽaNO počas utorkového večera vyslovil nečakanú predpoveď, podľa ktorej sa vraj vláda rozpadne už na jeseň. Súvisí to podľa neho, prekvapujúco, so SaS a štátnym rozpočtom. Ak sa vraj Matovičovmu ministerstvu nepodarí zostaviť štátny rozpočet bez toho, aby SaS prestala byť tvrdohlavá a schválila aspoň isté zvýšenie daní. V opačnom prípade vraj má koalícia vládnutie zrátané už v októbri!

archívne video

Matovič opäť kritizuje Sulíka! Ste najväčšia chyba, čo sa týka sociálneho cítenia tejto vlády (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Matovič to povedal v celovečernej debate v médiu Denník N, kde bol hosťom spolu s Milanom Krajniakom (Sme rodina), Veronikou Remišovou (Za ľudí) a Máriou Kolíkovou.

Nechcem brať ľuďom nádej, ale príde to už na jeseň

"Nerád ľuďom beriem nádej, ale ja si myslím, že táto koalícia je zrelá na rozpad. A myslím to úplne úprimne," začal túto svoju hypotézu Matovič.

Vládna koalícia má podľa neho nakročené k tomu, že sa na jeseň "prirodzene rozpadne". Dôvod je síce nečakaný, no vraj prostý. Komplikácie podľa neho nastanú pri schvaľovaní rozpočtu pre tento rok. Opäť sa spomína strana SaS a to, že ak neustúpi z blokovania zvýšenia daní, nastane nevyhnutný a postupný koniec.

Matovič neprestáva prekvapovať: Nečakané
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian, Martin Baumann)

Hľadanie peňazí

Matovič doplnil, že ako minister financií je zodpovedný za štátnu kasu a bez podpory liberálov podľa neho nemôže byť tento rozpočet schválený. SaS sa pritom už niekoľkokrát vyjadrila, že je proti zvýšenej dani na alkohol. Matovič má však ešte väčšie ambície a chce zvýšiť tiež dane z hazardu, daň pre regulované subjekty či daň z ropy. Aj tu by totiž chcel hľadať finančné zdroje na zvýšené platy pre zdravotné sestry či učiteľov. "Keď z toho Richard Sulík neustúpi a bude trucovať, táto koalícia sa prirodzene rozpadne, lebo sa to nedá urobiť," dodal.

Viac o téme: KoniecKoalíciaIgor Matovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu