Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Remišová upokojuje protestujúcu verejnosť: Financovanie prorodinného balíka spočíva v lepšom výbere daní

Veronika Remišová Zobraziť galériu (3)
Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Peniaze na dofinancovanie opatrení na pomoc rodinám v tomto roku sú zabezpečené z lepšieho výberu daní. V budúcom roku sa budú musieť hľadať dodatočné príjmy. V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minúť 12 to uviedla ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí).

VIDEO Matovič opäť kritizuje Sulíka! Ste najväčšia chyba, čo sa týka sociálneho cítenia tejto vlády

Matovič opäť kritizuje Sulíka! Ste najväčšia chyba, čo sa týka sociálneho cítenia tejto vlády (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Podpredseda opozičného Smeru-SD Richard Takáč hovorí o "nepomoci" a tvrdí, že občania to viacnásobne zaplatia na zvýšených daniach, ktoré avizujú obce a mestá v dôsledku nižších príjmov. Remišová zdôraznila, že rodiny pomoc pocítia. "Každá rodina na Slovensku dostane viac, ako dostáva teraz," skonštatovala. Peniaze v rozpočte na dofinancovanie rodinného balíčka do konca tohto roka podľa jej slov sú z lepšieho výberu daní. "Do budúceho roku, áno, budeme musieť hľadať dodatočné príjmy," pripustila. Tri koaličné strany sa podľa nej zhodli a navrhovali zdroje ako daň z on-line hazardu, z alkoholu, z nadmerného zisku a daň z oligopolov. "Predbežne nie je na tom zhoda," dodala.

Remišová upokojuje protestujúcu verejnosť:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Občania túto pomoc podľa Takáča viacnásobne zaplatia

Smer-SD podľa Takáča vníma protiinflačný balíček ako "výsmech a pľuvance zo strany vlády". Pomoc sa podľa neho dotýka len vybraných skupín ľudí a nie je komplexná. Podotkol, že obce a mestá už ohlasujú, že budú zvyšovať dane. Zvyšovanie daňového bonusu sa totiž dotkne ich príjmov. Občania tak podľa Takáča v konečnom dôsledku túto pomoc viacnásobne zaplatia.

Remišová upokojuje protestujúcu verejnosť:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Remišová poukázala na to, že samosprávy rozvojové a investičné aktivity vo veľkej miere financujú z eurofondov. Takáč však oponoval s tým, že keď obce a mestá nebudú mať na spoluúčasť, nebudú môcť ísť do eurofondových projektov. Podľa Remišovej by mohlo byť systémovým riešením to, aby samosprávy mali príjem nielen z dane z príjmu z fyzických osôb. Navrhuje, aby sa urobil daňový mix.

Viac o téme: PomocRodinySmer-SDVeronika RemišováZa ľudíRichard Takáč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu