Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V ruskej televízii chválili Harabina a Čarnogurského: Finančná podpora proruských politikov? TOTO je v pláne!

(Zdroj: Topky.sk)

MOSKVA – Snaha prokremeľskej propagandy ovplyvňovať aktuálne témy sa už viackrát naplno prejavila, a to aj v prípade rusko-ukrajinskej vojny, ktorá aktuálne prebieha u našich východných susedov. Nedávno však v najsledovanejšej ruskej televízii odzneli chvály na bývalého sudcu Štefana Harabina a expremiéra Jána Čarnogurského. Čo predstavitelia Kremľu chystajú?

Nedávno na najsledovanejšej ruskej televízii Kanál jeden odvysielali jednu z diskusných relácií Čas ukáže, kde sa venovali aktuálnym témam. V nej sa však venovali dvom známym bývalým politikom a obdivovateľom ruského prezidenta Vladimira Putina – a to expremiéra Jánovi Čarnogurskému a Štefanovi Harabinovi.

Archívne VIDEO Štefana Harabina zadržala NAKA! Obvinili ho zo schvaľovania trestného činu a extrémizmu

Štefana Harabina zadržala NAKA! Obvinili ho zo schvaľovania trestného činu a extrémizmu (Zdroj: Topky/Maarty)

V súvislosti s ich menami otvorene hovorili o možnostiach financovania prorusky orientovaných politikov, ako sú práve bývalý predseda vlády a minister spravodlivosti. Ich financovaním by totiž mohli docieliť potenciálne zvrhnutie súčasnej vlády na čele s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO). Časť z relácie koluje aj sociálnymi sieťami, v ktorej prvý viceprezident ruskej Akadémie geopolitických problémov Araik Stepaňan hovoril o sankciách a Slovensku ako nepriateľskej krajine, v ktorej však bývajú aj ľudia, ktorí majú k Rusku blízko a pozitívny vzťah.

„Neprijímame naše najsilnejšie zbrane, a to sú obyvatelia týchto krajín, ktorí majú k Rusku veľmi pozitívny vzťah. Sú tam politici, aj keď idete na Slovensko, Je tam bývalý premiér Čarnogurský, je tam najvyšší sudca Harabin a tak ďalej. Títo ľudia sú úplne proruskí, majú tam obrovský elektorát, prečo nepomáhame týmto politikom zmeniť režim, ktorý je k nám nepriateľský?“ pýtal sa v relácii.

Moderátor relácie Ruslan Ostaško však následne Stepaňanovi odporoval, že Rusko sa nepotrebuje s niekým kamarátiť za peniaze. Jeho slová však vyvracajú udalosti posledných týždňov, kedy NAKA obvinila zo špionáže a vyzvedačstva prispievateľa Hlavných správ Bohuša Grabára, ktorého mal k špionáži verbovať ruský plukovník Sergej Solomasov. Vo videu, ktoré zverejnil Denník N, mu dáva 500 eur úplatok a 500 eur pre jeho kamaráta.

 

Viac o téme: PodporaŠtefan HarabinJán ˇčarnogurskýProruskí politici
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu