Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zverejnili ďalšie VIDEO z ruskej špionáže: Tajné stretnutie obvineného Bučku so zástupcom ruskej ambasády!

Stretnutie Pavla Bučku so zástupcom ruskej ambasády.
Stretnutie Pavla Bučku so zástupcom ruskej ambasády. (Zdroj: Reprofoto/Aktuality.sk)

BRATISLAVA - V rámci akcií Matrioška a Kaťuša polícia zadržala a obvinila niekoľko ľudí zo špionáže pre Rusko. Medzi nimi je aj občasný prispievateľ do zablokovaného portálu Hlavné správy, ale aj obvinený plukovník Pavol Bučka, ktorý viedol Katedru bezpečnosti a obrany na Akadémii ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši, kde pôsobil aj ako prorektor školy.

Pavol Bučka je obvinený z vyzbedačstva a prijímania úplatku. Aktuálne je väzobne stíhaný a podľa uznesenia o vzatí do väzby sa k špionáži priznal. Video, ktoré získal portál aktuality.sk, zachytáva Bučku na stretnutí s muŽom, ktorý mal podľa portálu pracovať pre ruské veľvyslanectvo. 

Má ním byťť Alexander Michajlovič Zadorožnyj. Na schôdzke sa s Bučkom dohadujú na získavaní informácií a vyzerá to tak, že plánujú aj ďalšie stretnutia. "Ja ti nabudúce zoberiem ešte nejaké darčeky, čo som mal postupne pre teba odložené," hovorí Bučka Zadorožnému.

Bučka so Zadorožnym sa najskôr stretne v podchode a tam sa dohodne, že sa stretne pri cintoríne a neskôr obaja kráčajú do kríkov ďaleko od možných pozorovateľov. 

Akcie Kaťuša a Matrioška

Rozsiahle policajné akcie Matrioška a Kaťuša sa konali v Košiciach, Vranove nad Topľou, Ružomberku a Liptovskom Hrádku. Jedným zo zadržaných a obvinených je Bohuš Garbár, známy z videa, ktoré dnes zverejnil DenníkN.

Ruský plukovník Sergej Solomasov ho na záberoch verbuje na špionáž a dáva mu úplatok 500 eur pre neho a 500 pre kamaráta. Garbár je obvinený pre zločin vyzvedačstva v súbehu so zločinom prijímania úplatku. Garbár bol prispievateľom do konšpiračných Hlavných správ, šéfredaktor sa od neho dištancoval. K skutkom sa priznal.

Vyjadril sa aj Naď

K najnovšiemu videu, ktoré zachytáva, ako Bučka donášal informácie ruskému zástupcovi, sa vyjadril aj minister obrany Jaroslav Naď. "Tak nám včera ruské MZV vyhostilo troch diplomatov. Naše MZV správne zareagovalo, že na rozdiel od tých ruských, tí naši robia prácu v súlade s diplomatickým statusom a normami. Tí ruskí robia na Slovensku toto. Snažia sa rozdeľovať spoločnosť a vyvolávať nepokoje proti vláde, podrývajú našu bezpečnosť, získavajú vďaka kolaborantom utajené informácie o našej obrane a bezpečnosti, ale tiež o ekonomických projektoch," napísal Naď na sociálnej sieti. 

Naď dodal, že na videu je Alexander Michajlovič Zadorožnyj, zástupca vojenského pridelenca Solomasova, ktorý je známy z videa s Garbárom.

 

RUSKÁ ROZVIEDKA A KOLABORANT Tak nám včera ruské MZV vyhostilo troch diplomatov. Naše MZV správne zareagovalo, že na...

Posted by Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO on Monday, March 28, 2022

 

Viac o téme: StretnutieŠpionážRuskoPavol Bučka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu