Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

MIMORIADNE Desivá nehoda pri Galante: Autobus plný ľudí skončil po zrážke s kamiónom v priekope, traja ľudia bojujú o život

Zrážka autobusu s kamiónom Zobraziť galériu (4)
Zrážka autobusu s kamiónom (Zdroj: Polícia Slovenskej republiky)

GALANTA - Na ceste medzi Galantou a Sládkovičovom sa zrazil autobus s kamiónom, cesta je obojsmerne uzavretá.

K stretu nákladného auta a autobusu došlo zo zatiaľ nezistených príčin. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave sa v oboch vozidlách nachádzalo v čase nehody 24 ľudí. V čase príjazdu hasičských jednotiek sa podľa nej vodič a niekoľko cestujúcich nachádzalo mimo havarovaného vozidla. "Po náraze skončil autobus mimo cesty a z miesta nehody previezli záchranári viaceré osoby s ťažkými a ľahkými zraneniami. Príčiny nehody a presný počet zranených zisťujeme," priblížila polícia.

MIMORIADNE Desivá nehoda pri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia Slovenskej republiky)

Zranenia pri zrážke mali utrpieť len dospelé osoby. "Z miesta nehody odviezli záchranári 3 osoby s podozrením na ťažké zranenia a 6 osôb sa malo zraniť ľahko. Vodiča autobusu vo vážnom stave previezli leteckí záchranári do nitrianskej nemocnice," informovala polícia na sociálnej sieti. Pri dopravnej nehode sa nezranil vodič kamiónu ani študenti, ktorí sa v autobuse viezli a pokračovali v jazde náhradným autobusom.

MIMORIADNE Desivá nehoda pri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia Slovenskej republiky)

Na mieste zasahujú aj policajní psychológovia a postraumatický tím. "Žiadame vodičov, aby rešpektovali pokyny polície a úseku sa vyhli cez obchádzkové trasy," doplnila polícia. "Vzhľadom na rozsah zranení a ich počet, si nehodu na mieste prevzal galantský vyšetrovateľ," informovala polícia. Nehodu vyšetrujú ako všeobecné ohrozenie z nedbanlivosti.

 

NOVÉ INFO K NEHODE AUTOBUSU: 3 ŤAŽKO ZRANENÍ, 6 ĽAHKO, CESTA JE STÁLE UZAVRETÁ Polícia SR - Trnavský kraj VIDEO:...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Wednesday, May 18, 2022

"Volanie na tiesňovú linku 155 sme prijali o 06:30 hod. s tým, že na mieste dopravnej nehody je množstvo zranených, z toho tri osoby sú zakliesnené. Na pomoc sme im vyslali pozemných aj leteckých záchranárov, spolu 6 posádok záchrannej zdravotnej služby," hovorí Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR. Podľa jej slov bolo ošetrených a do nemocníc prevezených spolu 12 osôb. "Utrpeli rôzne typy poranení, najmä zlomeniny, otvorené rany aj pomliaždeniny. Počas transportu do nemocníc boli všetci pri vedomí a v stabilizovanom stave."

Dopravca SAD Dunajská Streda zatiaľ nepozná príčiny nehody

Dopravca SAD Dunajská Streda, ktorého autobus mal v stredu ráno na ceste medzi Galantou a Sládkovičovom vážnu dopravnú nehodu, zatiaľ nepozná jej príčiny. Uviedol to riaditeľ spoločnosti Michal Humeník. Spoločnosť však zvoláva všetkých svojich vodičov. Prijať chce opatrenia, aby sa podobná situácia neopakovala.

"Je nám ľúto tejto situácie a každého jedného zranenia. Je aspoň malou útechou, že sa nestalo niečo horšie. K príčinám nehody sa zatiaľ nevieme vyjadriť. Vyšetrovanie okolnosti nehody bude určitý čas trvať," uviedol s tým, že ich čaká zisťovanie, z akého dôvodu k nehode prišlo. "Zatiaľ nevieme, či vodičovi neprišlo zle, nedošlo k mikrospánku, k osvetleniu slnkom, či k niečomu inému," uviedol Humeník.

Deklaruje, že na dennej báze robia v ich spoločnosti všetko, čo vyžaduje zákon. "Čo je na nás kladené z hľadiska predpisov a zákonov, bolo splnené. Okamžite reagujeme aj tým, že zvoláme všetkých vodičov, kde prijmeme opatrenia, aby sme minimalizovali možnosť opakovania takejto situácie," podotkol riaditeľ.

Viac o téme: NehodaAutobusKamiónZraneníGalantaSládkovičovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu