Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Policajti vniesli do incidentu z piatkovej noci viac svetla: Podnik údajne klame! Informácie o konflikte nemali

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB/ Polícia SR, IG/Mow cocktail bar, Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Čo sa vlastne v noci z piatka na sobotu odohralo v bratislavskom Starom Meste? Na začiatku bolo video zachytávajúce bitku dvoch blondínok pred terasou známeho baru. To, čo najskôr vyzeralo ako vybavovanie si účtov medzi dvomi ženami však naberá postupne nové rozmery. K udalosti sa najnovšie vyjadrila polícia. Dotknutý podnik sa totiž v stanovisku vyjadril, že sa na ňu obrátil. Muži zákona však o ničom nevedeli.

Bitka dvoch žien pred bratislavským podnikom (Zdroj: Tip čitateľa)

Polícia tak vyvrátila tvrdenie podniku. Ten ešte v sobotu v súvislosti s bitkou zverejnil stanovisko. Píše sa v ňom, že „v nočných hodinách pred MOW Barom, na pozemku hotela Park Inn by Radisson, došlo k incidentu. Zamestnanci Mow Baru sa snažili zamedziť fyzickému násiliu medzi dvoma hlavnými aktérkami konfliktu a potenciálnymi hosťami, nakoľko konflikt sa odohrával priamo pred vchodom na terasu.

Policajti vniesli do incidentu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/Mow cocktail bar)

„Vzhľadom na to, že fyzické útoky začala jedna z aktérok mieriť aj voči hosťom a zamestnancom, ktorí zabezpečujú bezpečnosť v rámci priestorov podniku, tak podľa bezpečnostných postupov boli chránení prioritne naši hostia,“ zdôraznili.

Dodali pritom, že v momente, keď boli hostia v bezpečí, bola privolaná polícia a záchranná služba, ktorá sa prípadom a jeho následkami zaoberala. Zamestnanci bezpečnostnej služby totiž nemajú žiadne právo zasahovať mimo zazmluvnených priestorov.

Polícia tvrdí niečo iné

Ešte v sobotu sme sa preto obrátili s otázkami na štátnu aj mestskú políciu, obe však svorne tvrdili, že im takýto incident hlásený nebol. Dnes sa proti tvrdeniu podniku ohradili aj oficiálne na sociálnej sieti Facebook.

"Podľa medializovaných informácií tu došlo k fyzickému konfliktu medzi dvomi ženami, ktoré sa fyzicky napadli údermi päsťami a kopmi nôh do oblasti tváre. Fyzický konflikt prebiehal za účasti návštevníkov jedného z nočných podnikov a okoloidúcich osôb. Napriek skutočnosti, že samotnému incidentu sa prizeral väčší počet osôb, sme neprijali na linke 158 žiadne oznámenie. Na miesto preto nemohla byť vyslaná žiadna hliadka Policajného zboru," napísali bratislavskí policajti. Ako dodali, informáciu o konflikte neprijali ani elektronickou formou, rovnako nedisponujú ani podaním trestného oznámenia, ktoré by súviselo s daným incidentom. O tom, čo sa v centre Bratislavy v noci z piatka na sobotu stalo, sa dozvedeli až na základe novinárskej otázky v sobotu. 

 

STANOVISKO KRAJSKÉHO RIADITEĽSTVA POLICAJNÉHO ZBORU V BRATISLAVE K MEDIALIZOVANÉMU PRÍPADU 👉V priebehu uplynulého...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Monday, May 16, 2022

"Napriek uvedeným skutočnostiam začali policajti vecne a miestne príslušného útvaru Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I v tejto veci z úradnej povinnosti trestné stíhanie a to konkrétne vo veci trestného činu výtržníctva. Oficiálne vyjadrenie podniku, ktoré bolo zverejnené na sociálnej sieti a v zmysle ktorého „..bola privolaná polícia a záchranná služba, ktorá sa prípadom a jeho následkami zaoberala“ považujeme za nepravdivé," uzavreli policajti. 

Bitka ako na život a na smrť

Topky.sk majú k dispozícií dve videá z daného incidentu. Na prvom je zachytená samotná bitka dvoch mladých žien, ktoré zviedli súboj hodný predstavenia v boxerskom ringu. Nechýbali v ňom kopance či údery päsťou.

Bitka dvoch žien pred bratislavským podnikom (Zdroj: Tip čitateľa)

Neskôr nám však čitateľ poslal aj druhé video, ktoré zachytáva inú časť incidentu. Na ňom už vidieť nielen ženy, ale aj chlapov, ktorí sa do ňho tiež zapojili. Jedna z aktérok konfliktu uviedla, že konflikt začal už dnu v bare, pričom ju mal napadnúť jeden z vyhadzovačov. Dokonca ju mal udrieť do tváre.

Viac o téme: BarŽenyBitkaPolícia BratislavaStaré Mesto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu