Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pochybnosti na hokejovom zväze?! Ticketingovej spoločnosti sa nepozdáva transparentné výberové konanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR – Martin Baumann)

BRATISLAVA - Pred vypuknutím korony mali riadne podpísanú zmluvu. No pandémia prekazila všetky kultúrne a športové podujatia. V súčasnosti, keď sa všetko rozbieha, len náhodou zistili, že ich nerealizovanú zákazku na športovom zväze, ktorý ročne dostáva od štátu takmer 10 miliónov eur, zabezpečuje konkurencia. 

Predaj lístkov na Majstrovstvá sveta do 18 rokov mala v roku 2019 na základe podpísanej zmluvy zabezpečovať ticketingová spoločnosť Predpredaj.sk. Rýchly nástup pandémie koronavírusu zmaril všetky masové akcie, vrátane spomínaného športového podujatia. Zástupcovia spoločnosti sa po zrušenom podujatí pravidelne pripomínali a žiadali o oživenie spolupráce so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH).  Na toto podujatie zväz v tomto roku podpísal zmluvu s ich najväčším konkurentom. Zástupcovia spoločnosti Predpredaj.sk zostali nemilo prekvapení. Nikto ich o ničom neinformoval a o tom, že lístky SZĽH predáva konkurencia, sa dozvedeli náhodne. 

„Spoločnosť Marketing SZĽH, spol. s r.o. rokovala koncom minulého roka s dvoma najväčšími sprostredkovateľmi predaja lístkov na Slovensku. Z porovnania ponúk vyšla výhodnejšie ponuka od spoločnosti Ticketportal, s ktorou  bola uzatvorená zmluva do 30.6.2022,“ napísal v stanovisku pre topky.sk PR manažér SZĽH Ľuboš Schwarzbacher. Vyjadriť ku konkrétnym ponukám sa nechcel. Neuviedol ani výšku zákazky. Argumentoval tým, že „konečná suma sa odvíja od množstva predaných lístkov, konečné číslo zatiaľ nepoznáme“

Spochybňujú férový prístup

Spoločnosť Predpredaj.sk súťaž spochybňuje a má výhrady k transparentnosti celého procesu obstarávania. „Spoločnosť Marketing SZĽH nás kontaktovala a predložili sme im ponuku. Bohužiaľ sme sa nedočkali výsledkov obstarávania, ani transparentného zverejnenia všetkých ponúk, ktoré obdržali, vrátane tej víťaznej. Je to pre nás neštandardný postup. Iné verejné organizácie, s ktorými spolupracujeme, majú latku férovosti nastavenú o dosť vyššie,“ povedal nám generálny riaditeľ Predpredaj.sk Marek Jusko. 

Slovenský zväz ľadového hokeja je druhým najväčším športovým zväzom na Slovensku. Z rozpočtu ministerstva školstva dostáva ročne milióny Eur. Podľa oficiálnych údajov, za rok 2022 dostal z rezortu 9 872 183 Eur, pričom celková podpora športových zväzov je v tomto roku viac ako 59 miliónov Eur. Podobnú sumu dostal SZĽH aj v roku 2021. Z celkovej sumy 56, 7 milióna si na účet pripísal 9 444 480 Eur.

Viac o téme: Slovenský zväz ľadového hokejaŠportový zväz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu