Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Maďarský horolezec po páde lavíny v Tatrách: Pánboh stál pri mne!

„Pánbožko i šťastie stáli pri mne!“ povedal uzdravujúci sa maďarský horolezec Viktor Gábor Szücz (32).
„Pánbožko i šťastie stáli pri mne!“ povedal uzdravujúci sa maďarský horolezec Viktor Gábor Szücz (32). (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Mal šťastie v nešťastí! Maďarského horolezca Viktora Gábora Szücza (32) zasiahla vo Vysokých Tatrách lavína. Vďaka pomoci kamarátov a záchranárov sa druhýkrát narodil. Z ťažkých zranení sa teraz zotavuje v košickej nemocnici. Na to, čo sa stalo na Veľkonočný pondelok, vraj nikdy nezabudne...

„Prišlo to náhle pri lezení s kamarátom na lane. Odrazu sa spustila lavína, odtrhla skoby a ostal som visieť vo vzduchu. Viac si veru nepamätám,“ povedal poriadne doráňaný Maďar z Miškovca, ktorý do našich veľhôr chodí loziť aj trikrát do roka. Po snehovej spúšti v Doline Zeleného plesa mu okrem spolulezca pomáhali aj ďalší dvaja slovenskí horolezci, ktorí ho v bezvedomí spoločne spustili na lane do rokliny. Utrpel totiž vážny otras mozgu, viacero zlomenín a aj krvácanie do dutiny brušnej. Podstúpi niekoľko operácií, no zakrátko ho prevezú domov do Maďarska.

„Viem, že som sa druhýkrát narodil, no liezť neprestanem. Keď sa uzdravím, pôjdem do Tatier znovu!“ povedal Szücz. Hoci do kostola nechodí, považuje sa za veriaceho. Po nedávnej príhode však mieni aspoň mierne zmeniť rebríček hodnôt. „Okrem priateľky sú práve hory mojou veľkou láskou a aj zostanú. Zachránil som sa vďaka kamarátom, veľkému šťastiu a až teraz si uvedomujem, že aj pánbožkovi, ktorý stál pri mne!“ dodal maďarský horolezec.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu