Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kauzu Ľudovíta Makóa a Borisa Beňu bude dozorovať Krajská prokuratúra v Košiciach

Ľudovít Makó Zobraziť galériu (2)
Ľudovít Makó (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Kauzu bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa a exnámestníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Borisa Beňu, ktorí sú obvinení zo zločinov krivého obvinenia, výpovede a prísahy, bude dozorovať Krajská prokuratúra (KP) v Košiciach. Doteraz vykonával dozor prokurátor KP v Bratislave. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

V utorok o tom rozhodol námestník generálneho prokurátora SR "v nadväznosti na rozhodnutie sudkyne pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava III z dňa 5. apríla 2022 a senátu Krajského súdu v Bratislave z dňa 12. apríla 2022". Dôvodom je garancia objektívnosti konania. Prokurátor košickej krajskej prokuratúry bude príslušný aj na rozhodovanie o sťažnostiach obvinených proti uzneseniu vyšetrovateľa o vznesení obvinenia.

Ľudovít Makó a Boris Beňa na Krajskom súde v Bratislave
Zobraziť galériu (2)
Ľudovít Makó a Boris Beňa na Krajskom súde v Bratislave  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Dvojica Ľudovít Makó a Boris Beňa je stíhaná na slobode. Do väzby ju nevzal okresný a ani Krajský súd v Bratislave. Prípad sa má týkať skutku, pre ktorý sú obvinení bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský a podnikateľ Zoroslav Kollár. Vinu odmietajú.

Viac o téme: Ľudovít MakóBoris BeňaKrajská prokuratúra v Košiciach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu