Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ruská ambasáda obťažovala mailami hovorcu SaS: Ten odhodil diplomatický slovník a poslal ich do...

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Ján Zemiar, Facebook/Sloboda a Solidarita, Twitter/@RusEmbSK)

BRATISLAVA – Od ruskej ambasády už žiadne ďalšie správy nechcú. Strana SaS prostredníctvom svojho hovorcu Ondreja Šprláka poslala ruskú ambasádu „tam kam patrí.“ Šprlák totiž odhodil diplomatický slovník a Rusom poslal na ich mail odpoveď, akú v týchto kruhoch tak často nevidíme.

Poslednou kvapkou sa zrejme pre hovorcu SaS stal mail, v ktorom ruská ambasáda zaslala strane preklad prejavu stáleho predstaviteľa Ruskej federácie pri OBSE Alexandra Lukaševiča. „Dobrý deň, poprosíme Vás, aby ste si nás vymazali z mailing listu a neposielali nám svoje absurdné propagandistické a odporné klamstvá,“ odpísal im hovorca.

 

RUSKÚ AMBASÁDU SME POSLALI, KAM PATRÍ 🔥 Prišiel nám mail z ruskej ambasády. Asi sa rozhodli, že nás zaujímajú všetky...

Posted by Sloboda a Solidarita on Thursday, April 7, 2022

„Rusko je vojnový agresor a to, čo ste spravili civilistom v meste Buča je za hranicou akejkoľvek morálky. Verím, že sa za vojnové zločiny a klamstvá budete zodpovedať, ak nie pre medzinárodným súdom, tak aspoň v pekle,“ odkázal a pridal prianie pekného dňa. Podľa strany SaS im totiž Rusi takouto formou poslali ich vyviňovanie sa z masakru v Buči.

Ruská ambasáda obťažovala mailami
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Jám Zemiar)

„Asi sa rozhodli, že nás zaujímajú všetky tie bláznoviny, ktoré si Kremeľ vymýšľa. Aj keď viaceré ich nápady - programované holuby s vírusom zabíjajúcim iba Slovanov, vycvičené husi zhadzujúce bomby na ruské tanky a neotrasiteľnú fungujúcu ruskú ekonomiku považujeme za úzašné fantasmagórie hodné sfilmovania, veľmi nás to nezaujíma. Tak sa náš pán hovorca trochu nasrdil a poslal "priateľov" z ruskej ambasády aj s Alexandrom Lukašovičom tam, kam patria,“ uviedla strana.

Ruská ambasáda obťažovala mailami
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Sloboda a Solidarita)

O tragédii v ukrajinskom meste Buča sa verejnosť dozvedela na základe zverejnených záberov potom, ako sa z mesta stiahli ruskí vojaci. Tie zachytávajú telá zabitých civilistov priamo v uliciach. Tento masaker odsúdili viaceré krajiny sveta.

Igor Bratčikov, ruský veľvyslanec na Slovensku
Zobraziť galériu (5)
Igor Bratčikov, ruský veľvyslanec na Slovensku  (Zdroj: Twitter/@RusEmbSK)

 

Viac o téme: HovorcaSaSRuská ambasádaOndrej Šprlák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu