Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Team Bratislava požiadal o registráciu strany na ministerstve vnútra: Splnili podmienku

(Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Vznikajúca strana Team Bratislava, za ktorou stojí primátor hlavného mesta Matúš Vallo i jeho najbližší tím, požiadala vo štvrtok (31. 3.) o registráciu na ministerstve vnútra. Na svoj vznik totiž vyzbierala za šesť týždňov viac ako 12.700 podpisov. Splnila tak zákonnú podmienku. Ministerstvo má na posúdenie žiadosti 30 dní. Informovala o tom manažérka komunikácie strany Anna Dvořáková.

Vallo chce v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách obhájiť svoj post a opätovne kandidovať na šéfa bratislavskej samosprávy. Spolu s jeho tímom sa preto rozhodli založiť komunálnu stranu. Prípravný výbor tvoria okrem Valla súčasné bratislavské viceprimátorky Tatiana Kratochvílová, Lenka Antalová Plavuchová, mestský poslanec Igor Polakovič či organizátorka festivalu Atmosféra Margaréta Pavlovová. Strana združuje aj ďalších ľudí z mestskej komunálnej politiky i lokálnych aktivistov.

Vznikla koalícia do komunálnych volieb

Team Bratislava, mimoparlamentné Progresívne Slovensko a parlamentná strana Sloboda a Solidarita vytvorili koalíciu do komunálnych volieb. Strany spoločne okrem kandidatúry Valla podporia vo voľbách aj predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraja Drobu, ktorý chce taktiež obhájiť svoju funkciu.

Ako koalícia budú nominovať kandidátov aj na poslancov do krajského, mestského i miestnych zastupiteľstiev. V niektorých bratislavských mestských častiach postavia vlastných kandidátov na starostov, v niektorých ponúkli podporu súčasným starostom.

Viac o téme: RegistráciaMinisterstvo vnútraStranaTeam Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu