Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prípadom streľby v Prešove sa zaoberá aj šéf polície: Jedno zlyhanie neznamená, že systém je zlý

Štefan Hamran
Štefan Hamran (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Ak mal priamy nadriadený indície o možnom skratovom konaní policajta a nekonal, bude vyvodená zodpovednosť. Policajný prezident Štefan Hamran to uviedol v súvislosti s pondelkovým (14. 3.) incidentom, keď mal policajt v Prešove zastreliť svojho kolegu.

"Ak sa potvrdí, že priamy nadriadený nezohľadnil informácie, ktoré mal k dispozícii a ktoré naznačovali, že by mohol policajt konať skratovo, že je tam nejaká psychická porucha, určite bude vyvodená zodpovednosť," zdôraznil Hamran. Zároveň uviedol, že zatiaľ takéto informácie nemá potvrdené.

Zopakoval, že prípad rieši Úrad inšpekčnej služby. "Zhromažďujeme všetky informácie, ktoré sú relevantné na posúdenie prípadnej zodpovednosti jednotlivých funkcionárov vo vzťahu ku konkrétnemu policajtovi," doplnil.

Jedno zlyhanie neznamená, že systém je zlý

Psychotesty, ktoré musia absolvovať príslušníci Policajného zboru, sú podľa jeho slov pomerne prísne. "Jedno zlyhanie neznamená, že systém je zlý," dodal s tým, že je potrebné zistiť, čo sa stalo a až potom bude môcť poskytnúť relevantné vyjadrenie.

Pri incidente mal policajt zastreliť svojho kolegu. K streľbe malo dôjsť pri čerpacej stanici, predchádzať jej mala výmena názorov. Strelec mal z miesta činu ujsť v policajnom aute. Následne sa podozrivú osobu podarilo policajtom zadržať.

Viac o téme: StreľbaPolícia PrešovŠtefan Hamran
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu